Nem kell egyedül harcolnod!


„Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem.”

Zsoltárok könyve 32.fejezet 8.vers

Az egyik legszebb zsoltár, figyeld csak…

„Dávid tanítókölteménye. Boldog, akinek hűtlensége megbocsáttatott, vétke eltöröltetett. Boldog az az ember, akinek az Úr nem rója fel bűnét, és nincs lelkében álnokság. Míg hallgattam, kiszáradtak csontjaim, egész nap jajgatnom kellett.  Mert éjjel-nappal rám nehezedett kezed, erőm ellankadt, mint a nyári hőségben. Megvallottam neked vétkemet, bűnömet nem takargattam. Elhatároztam, hogy bevallom hűtlenségemet az Úrnak, és te megbocsátottad bűnömet, amit vétettem. Ezért hozzád imádkozzék minden hívő, amíg megtalálhat. Ha nagy vizek áradnak is, nem érik el őt. Te vagy az oltalmam, megóvsz a bajtól, körülveszel a szabadulás örömével. Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem. Ne legyetek olyan oktalanok, mint a ló vagy az öszvér, amelynek kantárral és zablával kell fékezni szilajságát, másképpen nem közelít hozzád. Sok fájdalom éri a bűnöst, de aki bízik az Úrban, azt ő szeretettel veszi körül. Örüljetek az Úrnak, ujjongjatok, ti, igazak! Vigadjatok mind, ti, igaz szívűek!”

Az életünk olyan, akár egy út. Egy olyan út, amelyet nagyon sok másik út keresztez. Jönnek kereszteződések, mellékutak, zsákutcák vagy épp kietlen, félelmetes szakaszok. Minden lépésről mi döntünk. Az irány, amely felé megyünk a saját döntésünk eredménye. Néha az irány nem a megfelelő és követünk el hibákat, érhetnek rossz élmények, bosszankodunk, amikor tudtuk, hogy nem lesz jó vége, mégis azt az irányt választottuk.

Amikor kétségbeesve, összetörve ott ülünk a rossz döntéseink árnyékában, akkor Isten oda jön hozzánk. Nem hangosan, nem kiáltozva és lehurrogva, hogy „már megint mit csináltál?”, hanem csendesen, szeretve és elfogadóan. Tudja, hogy most nehéz neked és tudja, hogy a hibádat te is látod. Megfogja a kezed és megvigasztal. Ha engeded neki, akkor ellát a bölcsességével és az útmutatásaival. Nem kell egyedül megvívnod a harcot, hiszen van valaki, aki a legrosszabb döntéseid ellenére sem hagy el. Ne akard egyedül cipelni a terheid súlyát, ha van valaki, aki segít a hordozásukban.

Áldott napot!

 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet