Kérj bátran!


“Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek.”

A kisfiam a minap játék közben odabújt hozzám, és csak annyit mondott: “Kérek szépen Dörmit!” Mit mondhat erre egy apa? Repültem a szekrényhez, hogy adjak neki egy kis finomságot, elvégre szépen kérte. Egy apa ilyen. Ha a gyerek szeretne valamit (és az nem káros, jó neki) akkor gondolkodás nélkül igyekszik megadni neki.

Még jó, hogy Isten egy jó apa. Amikor Jézus a hegyi beszédben erről beszél, úgy mutatja be az Atyát, mint egy szeretetteljes apa, aki mindent megtesz a gyermekeiért. Persze ez nem azt jelenti, hogy nincs több ajtó, amit csukva találsz majd. Nem azt jelenti, hogy holnap már ott parkol a BMW a ház előtt. Nem azt jelenti, hogy minden rendben lesz innentől kezdve.

Azt mondja Jézus, hogy Isten, mint egy jó apa azt szeretné, ha mindenünk meglenne, hogy a helyes úton járjunk. Ha boldogok lennénk és teljesek. Ehhez nem kell a világ legdrágább órája lógjon a csuklónkon, legjobb autó álljon a garázsban. Isten célja, hogy az Újföldön együtt legyünk, és amennyire lehet, ezen a földön boldogok legyünk, nem az, hogy mindenünk meglegyen, amit csak meglátunk.

Egy jó apa mindent megad a gyermekének amire szüksége van, és ami hasznos neki. Nem tudom, hogy te hogy állsz vele, de én egy tökéletlen apa vagyok. Igyekszem, de nem vagyok tökéletes. Mégis szinte bármit megtennék, hogy a kisfiam boldog legyen. Mennyivel inkább van így Isten. Ő egy tökéletes apa, és megígérte, hogy ha kérsz, megadja.

Kérj bátran! Keressd bátran! Zörgess az ajtaján! Ő meghallgatja a kérésed!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet