A második

„Minden útját helyesnek tartja az ember, de az Úr vizsgálja meg a szíveket.”


Példabeszédek könyve 21:2

Valahol itt kezdődött. Hogy mi tudjuk jobban. Jobban, mint az Úristen, és nekünk nincs rá szükségünk. Elhittük, amit a kígyó el akart velünk hitetni, hogy lehetünk a saját magunk urai, és megtudhatjuk Isten nélkül mi a jó és mi a rossz. Szörnyű nagyot buktunk, és borzalmas következményei lettek annak a gyümölcsnek.

Fellázadtunk, megtört a kapcsolatunk a Teremtővel, és ott kellett hagynunk az Édent. De Isten nem hagyott minket magunkra. Reményt adott nekünk ellenségeskedést rejtve a szívünkbe, ami küzd a gonosz ellen, és megígérte, hogy eljön majd az asszony Utódja, aki helyreállítja azt, amit mi elrontottunk. Helyreállít minket.

És Ő eljött. Mert Isten állja a szavát. Szeretetből teremtett minket, és nem hagy elveszni. Krisztus megszületett emberként, olyan lett, mint egy közülünk, és valóra váltotta a remény üzenetét.

Ahogy felgyullad ma a második gyertya, emlékezz arra, mit tett Jézus értünk! A remény lángjába nézve emlékezz győzelmére, arra, hogy mindezt érted és értem szerezte meg! Mi voltunk a cél, a megváltásunk, hogy „megkeresse és megtartsa az elveszettet” (Lukács 19:10). Hogy a szívedben újra helyet kaphasson Isten, és végre ne a magad feje után rohanva éld az életedet a szakadék szélén.

Ő meg akar menteni téged egy minőségi létre, ami észreveszi a másik embert és szeretettel fordul felé. Ami engedi, hogy egy nálánál bölcsebb vezesse, mert Ő tudja igazán, mit rejt az érem túloldala. Életet, ami Isten kezében van elrejtve. És egy új szívet, ami találkozott Vele.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet