Aki nem ismeri a lehetetlent


„Jézus megkérdezte a fiú apjától: Mióta gyötri ez a betegség? Ő pedig ezt válaszolta: Gyermekkora óta. Gyakran vetette tűzbe is meg vízbe is, hogy elpusztítsa. De ha valamit tehetsz, légy segítségünkre, könyörülj rajtunk! Jézus pedig ezt mondta neki: Ha tehetsz?! Minden lehetséges annak, aki hisz. A fiú apja azonnal felkiáltott: Hiszek! Segíts a hitetlenségemen!”

Márk evangéliuma 9:21-24

Rossz dolog betegnek lenni. És most nem is kell, hogy rögtön egy gyógyíthatatlan kór jusson eszedbe, elég, ha arra gondolsz, mennyire le tudja dönteni az embert a lábáról egy kiadós nátha, vagy egy gyomorbántalmakkal járó vírusfertőzés, esetleg egy deréktáji idegbecsípődés, vagy egy törés miatti több hetes kényszerpihenő.

Ennél is rosszabb, ha a társad, testvéred esetleg a szülőd betegszik meg. És ami még megrázóbb, ha mindez a gyermekeddel történik. Az ifjú trónörökös egyik napról a másikra elkap valamilyen betegséget, te pedig minden csepp erőddel azon vagy, hogy segítsd felépülését. Azt a kis lényt terítették le a vírusok vagy bacilusok, akit Isten a gondjaidra bízott, akit te tiszta szívedből szeretsz, nevelsz, óvsz mindentől, amitől csak tudsz. És hiába mozgatsz meg minden követ, hiába minden erőfeszítésed, a fájdalmát nem tudod magadra átvenni, és nem tudod megóvni minden tünettől. Gyermeked ott szenved a szemed láttára, és ez minden fájdalomnál rosszabb.

A mai reggeli igén keresztül Isten üzeni felénk, hogy még ekkor, tehetetlenségünk kellős közepén is tehetünk valamit. Az Ő kezébe helyezhetjük szeretett gyermekünket! Nála van a legnagyobb biztonságban.

Hát kapaszkodjunk Isten szerető hívásába, és vigyük elé imában a gondjainkra bízott csemetéket! Ő gondot visel róluk, és Ő az, Aki előtt nincs lehetetlen. Ő hatalmasabb nálunk, és neki akkor is száz meg száz útja van, amikor mi egyet sem látunk már magunk előtt. Ő ma is ugyanazzal a szeretettel fordul felénk, szülőkhöz, mint azon a bizonyos napon ehhez a végsőkig elkeseredett és kétségbeesett apához. Ő képes arra, ami túl van a mi határainkon. Hát higgyünk Benne!

 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima