Isten dicsőségét meglátni


"Mire Jézus így válaszolt: Nemde megmondtam neked, hogy ha hiszel, meglátod majd Isten dicsőségét?"



Amikor Jézus Lázár sírjához ért már találkozott a két testvérrel, Mártával és Máriával. Mindketten mélyen gyászolták bátyjukat, de Mária jobban elkeseredett, mint Márta. Mindketten mondták: "Ha itt lettél volna nem halt volna meg az én testvérem." - de csak Márta kapaszkodott a hit vigasztalásába. Ezért ő azt is hozzá tette: "Tudom, feltámad az utolsó napon." Mi lehet nagyobb dicsőség Isten számára annál, minthogy az övéi hitük által legyőzik a halált?

A Biblia világosan tanítja, hogy aki Istenhez tér "át megy a halálból az életbe", mert az élet Krisztusba vetett hit nélkül nem valódi élet, hiszen nincs folytatása. A Megváltóba vetett hit nélkül az ember halálával minden megszűnik, nincs tovább. Ezért még él az ember, de gyakorlatilag holt. Ugyanakkor akik hittel elfogadják, Urunk értük hozott áldozatát, még ha meg is halnának élnek, mert hit által megnyílt számukra az örök élet kapuja. Ezért az ember megtérése egyfajta feltámadás. Amikor átéljük a megtérést, Krisztus újjáteremtő erejét tapasztaljuk életünkben.

Isten arra hív bennünket, hogy vegyünk részt mások megmentésében. Vagyis missziónk, küldetésünk legyen az, hogy bizonyságot teszünk másoknak Krisztusról, hogy ők is elnyerhessék hit által az örök életet. Amikor ezt tesszük, mi is részeseivé válhatunk Urunk csodájának és megláthatjuk, igen, ekkor láthatjuk meg az Isten dicsőségét!

Mindig szerettem volna látni Isten hatalmas csodáit. Olyan jó lett volna az újszövetségi korban élni! Gyógyításokat, feltámasztásokat tapasztalni! Hitted volna, hogy ez lehetséges lehet a számunkra, ha együtt szolgálunk Jézussal az emberek megmentéséért?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet