Apai reflexek


 "Uram, te megvizsgálsz és ismersz engem. Tudod, ha leülök vagy ha felállok, messziről is észreveszed szándékomat. Szemmel tartod járásomat és pihenésemet, gondod van minden utamra. Még nyelvemen sincs a szó, te már pontosan tudod, Uram. Minden oldalról körülfogtál, kezedet rajtam tartod. Csodálatos nekem ez a tudás, igen magas, nem tudom felfogni."

139. Zsoltár 1-6.

Hihetetlen, mire képes a szeretet. A szeretet önfeláldozó. A szeretet türelmes. A szeretet reményteljes. A szeretet gyors. Kattints rá erre az összeállításra az apák szeretetéről és reflexeiről, és meg fogsz minderről győződni: apai reflexek. Ezek az apák nemcsak hihetetlenül gyors reflexeket, de fantasztikus előre látást is mutatnak. Nem hiszem, hogy egyik-másik mentés lehetséges lett volna, ha az apa nem tudta volna előre, hogy mi fog történni néhány töredék másodperc múlva...

A mennyei apa csodásan ismer bennünket. Ismeri nemcsak azt, ami kívül történik velünk, de azt is, ami a szívünk mélyén van. Azt is tudja, amit talán ki sem mondunk, csak sóhajjal helyettesítünk. Isten ismeri a jövőt is, és reflexszerű mozdulattal utánunk nyúl, ahogyan elesünk. Igazából már előtte is szólt, hogy megóvjon az eséstől. Kár, hogy nem hallgattunk rá! Most már nincs mit tenni, így esett, hát esünk.. Jó érezni, ahogy elkap, finoman, óvatosan, de mégis határozottan és erősen. És milyen jó, hogy nem az a legfontosabb neki, hogy leszidjon a történtek miatt, hanem az, hogy biztonságban tudjon!

Isten szeretete csodálatos! Engedd, hogy elkapjon, és magához öleljen!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet