Nem kell félj!


“Békességet hagyok nektek, az én békességemet adom nektek, de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen!”


Legtöbben szeretnénk békében élni. Szeretnénk, ha nyugodtan, minden aggodalomtól mentesen, családunkkal tölthetnénk napjainkat, anélkül, hogy bármi miatt félnünk kellene. Legyen szó éhezésről, betegségről, háborúról, gazdasági vagy társadalmi válságról, természeti katasztrófáról, amennyire csak lehetséges, szeretnénk elkerülni, és ez így van jól.

A baj csak az, hogy ezek tőlünk függetlenül is jelen vannak világunkban, és sok esetben el is érnek bennünket, bármennyire is el szeretnénk kerülni. Jézus több alkalommal is beszél róla, hogy a történelemben lesznek nehéz időszakok, és látjuk, hogy volt is már pár ilyen. Mindannyian találkoztunk már krízisekkel, iskolában, munkahelyen, otthon, vagy baráti társaságban. Elkerülhetetlen helyzetek, amik nem épp a nyugalmat szolgálják.

Jézus azt mondja, hogy azoknak akik Őt követik van valami a tulajdonukban, ami miatt nem kell félniük. Kaptak egy ajándékot, amiért megengedhetik maguknak azt a luxust, hogy a tűzkeresztben is békét érezzenek. Jézus áldozata, a kegyelem ajándéka megjutalmaz bennünket azzal, hogy nem kell tartanunk semmitől, hiszen az örökélet már a miénk lehet. Persze ettől nem lesz kellemes amikor bántanak, és könnyű amikor anyagi problémákkal nézünk szembe. Nem is erről szól ez a mondat. Csak arról, hogy minden körülmény ellenére nyugodtak lehetünk, hisz tudjuk, hogy Jézus megváltott. Az életünk több, mint 50-100 év ezen a földön.

Ha Jézust elfogadtad, nem kell aggódj! Legyél nyugodt! Az Ő békéje a tiéd lehet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet