Bátorodj fel!


„Ezeket azért mondom nektek, hogy békességetek legyen énbennem. A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.”

Akkor nyugodnék meg, és lenne békességem, ha…

Te mivel egészítenéd ki ezt a mondatot? Érdemes átgondolnod, mit üzen számodra a kiegészítésed, mi az, ami nyomaszt, mivel küzdesz.

Kiszolgáltatottak vagyunk és a körülmények miatt nagyon könnyen elveszítjük a nyugalmunkat. Ha békességünk a környezetünktől, külső körülményektől függ, akkor állandó békétlenségben kell élnünk, s mindig neheztelni fogunk a körülöttünk élőkre. Jézus a búcsúbeszéde korábbi részében szólt a bizalomról, az üdvösségről és az üdvösségre vezető útról, a vigasztaló Szentlélek eljöveteléről, saját visszatéréséről, az Atya irántunk való szeretetéről, értünk való fáradozásáról… Mindezeket azért mondta, hogy a békességünk forrása Ő maga legyen. A bűn uralta világban nem várhatunk gondtalan életet. „A világon nyomorúságotok van.” Emiatt akár el is csüggedhetnénk, ám Jézus azzal folytatta: „bátorodjatok, én legyőztem a világot.” Azért irányította a figyelmünket mindarra a segítségre, amelyet megígért, hogy legyőzzük a bénító félelmet és szorongást. Amikor átgondolod, hogy mi nyugtalanít ma téged, akkor próbáld meg Jézus győzelme és hatalma fényében meglátni a problémádat. Így a nyugtalanság feloldódik, s átveszi helyét Jézus békéje.

Bátorodj fel, és legyen békességed a mai napon!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia