"Jó, akkor te velem vagy!"


“Mert én, az Úr vagyok a te Istened, aki fölriasztom a tengert, hogy zúgnak hullámai. Seregek Ura a nevem!”

A vicc szerint nyuszika belépett az ajtón egy kocsmába, majd elkiáltotta magát:
- Ki akar verekedni?
- Én! - Szólalt meg a medve.
- Jó, akkor te velem vagy! - Válaszolt a nyuszika.

Félelmetes a világ, ha egy monstrum áll előttünk. Bármikor amikor kihívással nézünk szembe, az mindig a leghatalmasabb. Mindig az aktuális probléma a legnagyobb. Bármennyiszer is menekültünk meg már veszélyes helyzetekből, bármennyiszer oldottunk már meg nagyobb nehézségeket, mindig az aktuális a legnehezebb.

Izrael népe fél. Retteg, mert ellenségek állnak szemben velük. Nem tudják, mit hoz a jövő. Bármennyire is átkeltek a Vörös-tengeren, leomlott Jerikó kőfala, az új küzdelem nagyobbnak tűnik mint az előző.

Ebben semmi furcsa nincs. Mi is ezt éljük meg hétről hétre. Egy határidő, egy munkahelyi krízis, egy kapcsolati válság, egy anyagi nehézség, egy családi konfliktus, egy betegség félelmetes, bármennyire is már korábban átvészeltünk nagyobbakat is.

Ézsaiás tanácsot kap, hogy hogy bíztassa a népet, és ez a tanács neked és nekem is szól. Isten veled van! Ő teremtette a világot. Ő volt az, aki megmentette a népet megannyi alkalommal. Ő az aki téged is tervezett. Ő az, aki segített már megannyi alkalommal átvészelni a hétköznapok nehézségeit.

Ne csüggedj! Az az Isten aki megígérte a népnek és neked, ott van melletted most is. Lehet, hogy épp küzdelmek sorát éled meg, de hidd el, Vele túl leszel rajta, és erősebb leszel mint valaha.

Isten hatalmas, és te fontos vagy neki. Mitől félsz?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia