Ki a példaképed?


„Senki meg ne vessen ifjú korod miatt, hanem légy példája a hívőknek beszédben, magaviseletben, szeretetben, hitben, tiszta életben.” 

Timóteushoz írt első levél 4.rész 12.vers

 

Vajon mi a közös egy kisgyermekben, egy tinédzserben, egy fiatal felnőttben és egy idősebb személyben? Kivétel nélkül minden korosztály képviselőjének van legalább 1 példaképe, akire feltekint, akinek figyeli az életét, a tetteit, figyeli szokásait, életmódját, viselkedését, konkrétan mindent, ami ahhoz a személyhez tartozik. Minden korban más és más személy válik példaképpé. Van olyan, aki elkísér egy életen át, például egy családtag (édesanya, édesapa, nagymama vagy nagypapa), de van olyan is, aki életünk csak egy bizonyos szakaszában van jelen.

Személy szerint 3 embert tartok példaképnek az életemben, legalábbis 3 olyat, akit személyesen ismerek és figyelhettem. Van olyan, akitől a bátorságot, van akitől a kitartást, de olyan is van, akitől a sütés-főzés szeretetét tanultam el. Idővel egy 4-ik személy is megérkezett (igazából mindig is ott volt, csak nekem idő kellett, ameddig erre rájöttem) aki levett a lábamról az emberek iránti törődésével, a megbocsátásával, a figyelmességével, a segítőkészségével, a baráti közeledésével, a vigasztaló szavaival, hogy mindig pontosan tudja mit kell mondjon, a bátorságával, a kitartásával és nem utolsósorban azzal a végtelen szeretetével, amellyel minden egyes nap körbe ölel. Ez a személy Jézus Krisztus!

Lehet, hogy most még nem ismered Őt olyan mélyen, lehet, hogy most „találkozol” vele először, de az is lehet, hogy már évek óta a barátod, a megmentőd, a támaszod. Valójában az számít csak, hogy Ő van és előttünk jár. Tud mindent, megmutat mindent és példát ad mindenre, amellyel mi is találkozhatunk életünk során. Igaz, hogy Pál a fenti szöveget egy fiatal fiúnak, Timóteusnak írta, de azt gondolom, hogy ez nem csak neki szól, nem csak a fiataloknak szól, hanem kicsinyeknek és nagyoknak, mindenkinek, aki megismerte Jézus Krisztust és tudja, hogy sokkal boldogabb az élete Vele, mint nélküle.

Áldott napot!

 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet