A gazdagságnál is jobb


„Inkább gyönyörködöm a te bizonyságaidnak útjában, mint minden gazdagságban.”


Ha én gazdag lennék,
jaga diga diga jaga daga diga diga dom.
Éjjel-nappal, digi digi daj,

Ejnye, te!

Jól van, na! Már álmodozni sem szabad? Talán bűn, ha az ember szeretne többre jutni? Bűn, ha a családjának, a gyermekeinek szeretne anyagi biztonságot nyújtani?  Lecserélni a régi kopott dolgait, új, kényelmes, modern okos eszközökre? Egyáltalán, miért tekinti a kereszténység nagy része erénynek a szegénységet és bűnnek a gazdagságot? Tényleg aszkéta életet kér tőlünk az Isten?

A Biblia szerint a gazdagság - pénz, jószágok, földbirtok, gyermekek – önmagában nem bűn, sőt ajándék, eszköz, melyen keresztül érezhetjük és viszonozhatjuk is az Örökkévaló szeretetét.

A Biblia szerint a bűn nem más, mint céltévesztés. A bűn az, mikor ezen eszközök megszerzése, vagy megtartása válik céllá, mikor ez köti le minden erődet, idődet, a gondolataidat, mikor állandóan azért aggódsz, hogy mit egyél, mit igyál, vagy mit vegyél fel (lásd: Máté 6:19-34).

A Biblia szerint nem az a hívő ember, aki szegénysége ellenére elégedett. És nem is az, aki gazdag, de bőkezű adakozó. A hívő ember az, aki a zsoltároshoz hasonlóan Isten közelségébe jön, aki az Ő lényében gyönyörködik.

Így, ez a zsoltár, ma azt üzeni számodra: Az Ajándékozót nézd, ne az ajándékot! A Vele való kapcsolat az igazi gazdagság, ami mindennél többet ér! Ez a mennyei kincs, ami nem romlik meg, ami soha nem veszti el értékét, amit senki sem vehet el tőled! Gyűjts belőle minél többet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet