A Pásztor gondoskodása


„Asztalt terítesz nekem ellenségeim szeme láttára. Megkened fejem olajjal, csordultig van poharam.”




Az első rész a Bibliából, amit megtanultam a 23.zsoltár volt. Emlékszem nagymamám és anyukám mennyit ismételgette velem. Sikerült oly’ annyira megtanulnom, hogy most, sok év múlva is kívülről tudom. Jó dolog, hogy ha az ember tud kívülről biblia részeket, szövegeket, verseket, mert bármikor szükség lehet egy biztató szóra, egy megnyugtató gondolatra és természetesen a leghatásosabb ha mindez Isten Igéjéből származik. Akkor még nem tudtam, amit most tudok…


Életünk nehéz pillanataiban ott van Isten. Amikor úgy érzed, hogy egyedül maradtál, Ő fogja a kezed. Amikor úgy érzed, hogy kezd fogyni az erőd, Ő az erejét adja neked. Amikor úgy érzed, hogy nem bírod tovább a terhet cipelni, Ő támaszt nyújt neked. Amikor úgy érzed, hogy egyedül kevés vagy megoldani a gondjaidat, Ő kiutat mutat. Amikor úgy érzed, hogy nem vagy elég jó, akkor Ő azt mondja: „Ne félj, mert megváltottalak.” (Ézsaiás 43:1) Amikor úgy érzed, hogy  ellehetetlenítenek a gondjaid, feladnád, mert nem bírod, akkor Isten bebizonyítja, hogy Ő sokkal többet ad, mint gondolnád. Kipótolja azt, amire neked nincs erőd. Megadja azt, amire szükséged van. Nincs olyan pillanata az életednek, amiben Ő ne lenne ott, amiről Ő ne tudna, amikor Ő ne adná neked az erejét. Megváltott téged, ami azt jelenti, hogy bármilyen helyzetben fordulhatsz Hozzá. Ha a külvilág nem is lát mást, csak annyit, hogy imádkozol, neked pontosan tudnod kell, hogy eközben Isten cselekszik! Mégpedig nem úgy, hogy időtlen időket kell Rá várni. Pont akkor, amikor szükséged van rá.  A nehézségekben „megkeni fejed olajjal”, hogy érezd és lásd meg Őt.  Lelked megnyugszik, mert látod Őt a lelkedben. 


Lehetséges-e mindez? Természetesen! A Biblia soha nem ír olyat, ami lehetetlen lenne. Fordulj ma is Istenhez, hogy erőre kapj és haladj tovább az élet ösvényein.  Szeretete minden nap elkísér és megáld téged.


Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet