Ez nem az a nap

„Mert nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.”

Ahogy elolvastam ezt az igét, egyből eszembe jutott az egyik kedvenc filmem meghatározó jelenete. A gyűrűk ura trilógia befejező epizódjában Aragorn a gonosz Szauron ellen vezeti az emberek egyesült csapatát, hogy ezzel segítsék hozzá Frodót a hatalom gyűrűjének elpusztításához. Az ellenséghez képest az emberek csapata lényegesen kisebb, de Aragorn nem engedi, hogy népe elcsüggedjen, és egy fantasztikus beszéddel bátorítja őket az utolsó küzdelemre. 

„Álljátok  a  sarat!  Ne  engedjetek!  Gondor  fiai  s  Rohanéi,  testvéreim! Látom  a  szemetekben  ugyanazt  a  félelmet,  mely  engem  is  környékez. Eljöhet  a  nap,  mikor  a  bátorság  elhagy  minket,  mikor  cserbenhagyjuk barátainkat,  felbontjuk  szövetségünket,  de  ez  nem  az  a  nap!  A  farkasok órájának,  mikor  a  pajzsok  széttörnek,  s  az  emberek  kora  széthullik, még  nem  jött  el  a  napja!  Mert  ma  harcolunk!  Mindazért,  ami számotokra  kedves  ezen  a  földön,  küzdjetek  meg,  nyugat  hős  népe! (Részlet  A  Gyűrűk  Ura  -  A  király  visszatér  c.  filmből,  Aragorn  beszéde  a Fekete  kapunál) 

Isten ma reggelre téged sem hagy kétségek között állva az arcvonalban. Ő tudja, mi vár rád, mi az, ami épp az ajtódon kopogtat vagy egyenesen dörömböl. Tudja, mit kell kiállnod, de azt is tudja, hogy mindezt nem egyedül. Krisztus, a Győztes a te királyod, hát halld meg a hangját ezen az igén keresztül!

Ne félj az óriástól, aki tokostul akarja rád dönteni az ajtót! Isten nem a félelem lelkét plántálta beléd, hanem az Ő erejét, józanságát és szeretetét! És Ő tudja, hogy állni fogod a sarat, mert ez nem az a nap.

Nem az a nap, amin visszavonulót fújsz és kiteszed a fehér zászlót az ellenség számára. Nem az, amin rettegve lemondasz Istenről, és átengeded a kormánykereket az ördögnek. Nem az, amelyen elbuksz vagy amelyen nem bírod tovább. Mert Ő nem mond le rólad, és a te oldaladon harcol lankadatlanul. A győzelem pedig már ott van kezében, hát tarts ki! Vége lesz nemsokára.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet