Nincs különbség

„Erre Péter beszélni kezdett, és ezt mondta: Most értem meg igazán, hogy Isten nem személyválogató, hanem minden nép között kedves előtte, aki féli őt, és igazságot cselekszik.”

Ez az egyik kedvenc történetem a Bibliából. Annyira jó olvasni, ahogy Isten lépésről lépésre vezet embereket egyre közelebb magához, figyelmen kívül hagyva a nemzetiségi határokat. Ha van időd, olvasd el az egész fejezetet!

Az Úr különleges módon megtanítja az ő különleges tanítványának, Péternek, hogy nincs különbség ember és ember között az Ő szemében. Mindegy, ki honnan származik, milyen ország vagy város az otthona, beleszületett-e a zsidó vallásba, vagy az ősei is pogányok voltak egytől egyig. Teljesen lényegtelen, mert Krisztus nem ezt nézi. Ő mindenkiért emberré lett, és azért jött, hogy „megkeresse és megtartsa az elveszettet” (Lukács 19:10), származzon akárhonnan. 

Krisztus az embert nézi, nem a bőrszínt, a nemet, a vallási vagy társadalmi hovatartozást. Ő mindannyiunkban Isten gyermekét látja, az Ő egyetlen és megismételhetetlen alkotásait. És azt szeretné, ha mindannyian találkoznánk Vele, és hinnénk és elfogadnánk, hogy Ő a mi Megváltónk. 

Advent idejének második vasárnapján állj meg, csendesedj el, és gyönyörködj ebben a csodában! Isten Fia tényleg emberré lett. Mindannyiunkért. Érted és értem is. Halála és feltámadása minden ember megváltásáért történt. Azért, hogy te is és én is, és mindenki, aki igent mond neki, ott lehessen Isten országában. Minden népből, minden nemből, minden bőrszínből, minden rendből és rangból. Mert nincs különbség. 

Hát engedd, hogy találkozzon veled Isten ebben a különleges időszakban! Engedd, hogy bemutatkozzon neked, hogy Krisztusban igazán megismerhesd Őt! Engedd, hogy átformálhassa életedet, hogy előhozza belőled az elrejtett Isten-képmást! 

Ahogy fellobban ma a második gyertya lángja, és fénye világosságot gyújt a szívekben, úgy éledjen benned újra a remény! Mert Isten előtt nincs különbség. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet