Az Úrnak élünk


„Mert közülünk senki sem él önmagának, és senki sem hal önmagának: Mert ha élünk, az Úrnak élünk; ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Azért akár éljünk, akár haljunk, az Úréi vagyunk.”

Én: Ó, Uram olyan szép ez a mai Ige, és igen én is azt mondom, mint az apostolok: „ha ezek mind elhagynak téged, én akkor sem hagylak el!” (Máté 26:33 EFO) Sőt, „kész vagyok veled mind tömlöcre, mind halálra menni!” (Lukács 22:33)

Jézus: „ma nem szól addig a kakas, míg te háromszor meg nem tagadod, hogy ismersz engem!” (Luk.22:34) Viszont, ha tényleg szeretsz engem, akkor „Legeltesd az én bárányaimat!” (Ján.21:15)

Én: Uram, én szeretlek, de hogy mondtad? Szerepet és felelősséget vállalni az eltévelyedett, veszett ’farkas/bárányok’ gyülekezetében?! Leülni xy testvér mellé?! Meglátogatni?! Beszélgetni vele?! Időt és energiát fordítani azokra, akik folyton megmarnak?! Ezek meg sem érdemlik, hogy… Legeltetni?! Inkább meghalnék érted! Némi szenvedés után bevonulok a mártírok panteonjába és pont.

Jézus: Emlékezz! Nem azt kértem, „hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól.” (Ján.17:15) Ha szeretsz engem, akkor „Legeltesd az én bárányaimat!” (Ján.21:15)

Én: Uram, ez olyan nehéz, sőt bizonyos ’bárányok’ esetében ez lehetetlen! Inkább dicsekednék távoli vad vidékeken való igehirdetés közben szerzett sebhelyekkel, mintsem az itteni alantas gyülekezeti szolgálat vízhólyagjával. Uram, sokkal szívesebben meghalnék érted (legalábbis szóban), minthogy éljek értük.

Jézus: Emlékezz mit mondtam: „Ha valaki jönni akar én utánam, tagadja meg magát és vegye fel az ő keresztjét, és kövessen engem. Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de az ő lelkében kárt vall? Avagy micsoda váltságot adhat az ember az ő lelkéért?”  (Máté 16:24-26) A többieket bízd rám, „Te kövess engem!” (Ján.21:22)

Én: Rendben Uram. Értem. Követlek Téged és megpróbálok ma érted élni. De hogyan és hol is kezdjem?

Feleségem: Drágám, légy szíves vidd le a szemetet, szedd össze a szanaszét hagyott ruháidat és porszívózz fel!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet