A helyreállítás

„Ellenben azt, ami nekem nyereség volt, kárnak ítéltem a Krisztusért. Sőt most is kárnak ítélek mindent Krisztus Jézus, az én Uram ismeretének páratlan nagyságáért. Őérte kárba veszni hagytam, és szemétnek ítélek mindent, hogy Krisztust megnyerjem. Hogy kitűnjék rólam őáltala: nincsen saját igazságom a törvény alapján, hanem a Krisztusba vetett hit által van igazságom Istentől a hit alapján.”


Az élet, a küzdés maga, fogalmazza meg Madách Imre az ember tragédiájában. Hullámhegy és völgy váltják egymást. Egyszer fent és egyszer lent. Mivel dicsekedhet az ember? Sok beszélgetésben a dicsekedés kapja a legnagyobb szerepet.

Sajnos az önzés és irigység lakik sok ember szívében és elfelejtik azt, hogy Krisztus feláldozta magát minden emberért. Ezzel nemcsak a bűneinket törölte el, hanem lehetőséget adott az örök élet elnyerésére.

Egy lelki forradalomra van szüksége mindenkinek saját magában. Krisztus által olyan erkölcsi erő birtokába jutunk, mely megváltoztatja érzelmi világunkat, és képessé tesz arra, hogy teljes akaratunkkal Istent szolgáljuk. A Szentlélek megvilágítja, megújítja és megszenteli az emberi lelket.     Krisztus kedvességének kinyilatkoztatása és annak tudata által, hogy Ő már kifejezte szeretetét irántunk akkor, amikor még bűnösök voltunk, A szívben egy reformáció történik, és ennek hatására megváltozik az ember élete, gondolkodása. A szeretet az az eszköz, amit Isten felhasznál a bűnnek az emberi szívből való kiűzésére. Általa a büszkeségből alázat, az ellenségeskedésből és hitetlenségből pedig szeretet és hit lesz. Teszi mindezt úgy, hogy senkit nem fenyeget, senkit nem kényszerít erőszakkal. Mindenkinek saját döntésére bízza, hogy mit választ.

A Szentlélek arra vár, hogy kérjük, töltsön be bennünket. Ezáltal láthatjuk Krisztus teljességében, és láthatjuk azt a nyereséget, amit felkínál számunkra, az örök életet.

Néhány évszázaddal ezelőtt egy kínai császár kedvenc teás csészéje leesett és eltörött. Valószínűleg sok száz teás csészéje volt még, de ő ehhez ragaszkodott, mert a feleségétől kapta az esküvőjük napján. Nagyon csalódott volt, és azon töprengett, hogy most mit tegyen. Összeszedte a darabokat és elküldte Japánba egy porcelán restaurátornak, hogy próbálja meg helyrehozni. Nagyon nehéz munkának bizonyult és sok fejtörést okozott, hogy lehetne újra helyreállítani. Egyszercsak eszébe jutott, hogy tömítő anyagnak aranyat fog használni. Így sokkal impozánsabb lett a porcelán, mint amilyen korábban volt. Jézus pontosan ezt teszi velünk is. Jöhetünk hozzá törött darabokban, Ő helyreállít, és sokkal jobbat hoz ki belőlünk, mint, amiről valaha is álmodni mertünk.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia