Te hogyan szereted Istent?

"Jézus így válaszolt: Ha valaki szeret engem, az megtartja az én igémet; azt pedig az én Atyám is szeretni fogja, és elmegyünk hozzá, és nála maradunk."
János 14.23


Szeretni sokféleképpen lehet, ám mégsem mindegy, hogyan szeretünk. Szerethetünk önzően: „szeretlek, mert…”, szerethetünk „a magunk módján”, szerethetünk csupán szavakkal, és szerethetünk figyelmesen, a másik személyét, szükségletét szem előtt tartva.
Istent is szerethetjük önzően, amíg áldásokkal halmoz el minket, és kedvünk szerint cselekszik. Szerethetjük őt úgy, ahogyan mi jónak látjuk, vagy szerethetjük valóban Őt, szem előtt tartva, amit mond. Nagyon sokan vannak, akik szavaikkal azt mondják, szeretik őt, azonban a cselekedeteik mást mutatnak. Nem tartják fontosnak, hogy életükre alkalmazzák Isten igéjét, hogy annak fényében vizsgálják meg cselekedeteiket és indítékaikat. Inkább ragaszkodnak szokásaikhoz, vallási hagyományaikhoz, minthogy megújítsák életüket minden olyan területen, ahol az Ige mást tanít.
Jézus a tízparancsolatra irányítja a figyelmünket, hiszen a második parancsolat egy részlete ugyanezt mondja: „De irgalmasan bánok ezer nemzedéken át azokkal, akik szeretnek engem és megtartják parancsolataimat.” (2Móz. 20.6)
Az ígéret pedig, amit azoknak tesz, akik őt igazán szeretik, hatalmas: Atyjával együtt jelen lesz az életükben, náluk fog lakni. Nem lesz olyan körülmény, vagy nehézség, amely megfosztaná az őt szeretőt a jelenlététől. Ha pedig „Isten velünk, kicsoda ellenünk?” (Róma 8.31)
Szeresd hát őt, de ne a magad módján, hanem úgy, ahogyan ő meghagyta!
Legyen áldott a napod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia