„Én nem diétázom...”

„Ekkor így szólt Péter: Íme, mi otthagytunk mindent, és követtünk téged. Ő pedig ezt mondta nekik: Bizony mondom nektek, hogy mindaz, aki elhagyta házát vagy feleségét, testvéreit, szüleit vagy gyermekeit az Isten országáért, az a sokszorosát kapja vissza már ebben a világban, a jövendő világban pedig az örök életet.”

Évek óta diétáznom kell a gyerekeim tejfehérje allergiája miatt. Őszinte leszek, az eleje nem volt egyszerű, és néha még most is elfog az az érzés, hogy úgy megennék egy négysajtos pizzát, vagy egy szelet túrótortát. 

Egy ismerősöm azonban megosztott az egyik közösségi portálon egy frappáns mondatot, ami teljesen más fénybe helyezte számomra ezt a „nem ehetek tejterméket” dolgot. Ez a mondat pedig a következő volt: „Én nem diétázom, csak a céljaimnak megfelelően étkezem.”

És így egészen másként hat. Mert van célom, egész nemes célom. Ne fájjon a gyereknek semmije, ne üsse ki ekcéma a bőrét, egy szóval, legyen egészséges. És ezért bármit megtesz a szülő. 

Isten ma reggel szintén egy nemes célt állít eléd. Az Ő követését, a Vele való barátságot, egy igazi kapcsolatot. Azt, hogy megismerhesd Őt igazán. És az Ő országát. Ez viszont lemondással jár. Mert lesznek, vagy vannak az életedben olyan dolgok, melyekre nemet kell mondanod. Ki kell lépned a komfortzónádból, és lépned kell a helyes irányba akkor is, ha nagyon nem akaródzik. 

Nézd csak meg a Biblia hőseit! Mózesnek vissza kellett térnie abba az országba, ahonnan futva menekült, mert gyilkosságot követett el, és Isten üzenetét kellett vinnie az uralkodó elé, akinek pedig nagyon nem volt kedvére való szabadon engedni a zsidókat. 

Gedeonnak le kellett mondania a csapata nagy részéről, hogy végül háromszáz emberrel üssön rajta az ellenségen (és arasson győzelmet, de ugyebár ebben csak hinni lehet előre). 

Máriának le kellett mondania arról, hogy első gyermekének József legyen a vér szerinti apja, és fel kellett vállalnia, hogy fiára sokan úgy néznek majd, mint aki házasságon kívül fogant. És ott volt az a hatalmas felelősség, hogy Isten Fiát fogja felnevelni. 

Ezek az emberek lemondtak valami(k)ről, és kiléptek a komfortzónájukból azért, mert Isten ezt kérte tőlük, és mert a nemes cél ott lebegett a szemük előtt. Az ígéret földje, a szabadság, a rég várt Megváltó. A jutalom pedig nem maradt el. Mózest maga mellé vette Isten, Gedeon győzött, és megszabadította népét a hosszú évekig tartó elnyomás alól, Mária pedig olyan kapcsolatot kapott Isten Fiával, amilyen csak neki lehet a világ összes teremtménye közül. 

Folytasd a bibliai szereplők sorát, és meríts erőt az előtted álló héthez, a lemondáshoz, a lépésekhez, amiket meg kell lépned! Hidd el, Isten nem feledkezik meg mindarról, amit érte tettél, és a jutalom sem marad el. Egy olyan kapcsolatod lesz Vele, amiért semmi sem túl drága, és Ő ott vár rád az Ő országában. Ebben biztos lehetsz, a helyedet már megszerezte neked a kereszten. 


Úgyhogy ne diétázz, csak élj a céljaidnak megfelelően! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet