Mit? Hogyan? Miért?

Szivárványívemet helyezem a felhőkre, az lesz a jele a szövetségnek, melyet én a világgal kötök. Amikor felhőt borítok a földre, és feltűnik az ív a felhőn, akkor visszaemlékezem a szövetségre, amelyet kötöttem veletek és minden élőlénnyel, amely testben él, és nem lesz többé a víz özönvízzé minden test pusztulására.


Minden ember számára vannak gyönyörűséges pillanatok. Amikor valaki az égre tekint és meglátja az égen végig húzódó szivárványt, mindenki megáll egy pillanatra, talán még egy fényképet is készít. Egyetértés van a szivárvány szépségével kapcsolatban amennyire én látom.

Van három kérdés, amire minden esetben meg kell találnunk a választ. Most a szivárványív kapcsán is legyünk következetesek. Ez a Három kérdés nagyon egyszerűen így hangzik: Mit, hogyan, és miért?

Az emberek 100%-a tisztában van azzal, hogy mit lát az égen. Ez nem is kérdés, vörös, narancssárga, sárga, zöld, kék, ibolya színeket látunk, mosolyt csalva ezzel az emberek arcára.

Azzal már kevesebben vannak tisztában, hogy milyen módon, vagyis hogyan jön a szivárvány. „szivárvány olyan optikai jelenség, melyet az eső- vagy páracseppek okoznak, mikor a fény prizmaszerűen megtörik rajtuk, és spektrumára bomlik.[1]

A miért kérdésre tudják a választ a legkevesebben. Erre a kérdésre ad választ a mai reggeli szöveg. Szövetség, ígéret, amely létrejön egyrészről Isten, másrészről az ember felől, amiben Isten kinyilatkoztatja, megígéri azt, hogy többé nem lesz özönvíz a Földön.

Bárki is olvassa e mai bejegyzést, mindig kérdezze meg magától ezt a három kérdést. Mit; Hogyan; Miért?
Ha véletlenül nem lenne a válasz annyira magától értetődő, bátorítok mindenkit, hogy kitartással kutassuk a feleletet, mert ha nem tudjuk a dolgoknak a miértjét nem is igazán tudjuk, hogy mit és hogyan teszünk. Azonban botor gondolat volna feltételezni azt, hogy a mindent tudás ajándékával rendelkezünk, de az igényesség megköveteli, hogy tegyünk meg mindent a válaszok felkutatása érdekében, amelyhez sok türelem, kitartás és alázat szükséges.





[1] https://hu.wikipedia.org/wiki/Sziv%C3%A1rv%C3%A1ny

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet