Hosszan tűr az ÚR!

„Nem késlekedik az Úr az ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen.


Az emberek nem szeretnek várni, de ha várni is kell, még abban is elfáradunk, közben pedig elmegy mellettünk a világ. Néhány napja annak voltam tanúja, amikor egy fiatal, aki előttem váltotta meg vonatjegyét és helyjegyét, arra vonatra amivel én is utaztam, lekéste, azért, mert a fülében fülhallgató volt, a kezében pedig telefon. Ott volt az állomáson és várta a vonatot, de valahogy mégsem vette észre, ahogy a több ezer tonna vasszerkezet, megérkezett így a kalauz nélküle indította el a vonatot.

Isten időszámítása más, mint az embereké! Sokan, akiknek kétségei vannak Jézus Krisztus visszajövetelével kapcsolatos ígéretét tekintve talán nem is tudják, mindenesetre figyelmen kívül hagyják, az olvasók azonban kérem ne felejtkezzenek el erről. Akik ugyanis ezt figyelmen kívül hagyják, azok valójában Istent vádolják egy hamis ígérettel. Krisztus visszajövetelének az időpontját sem az első keresztyének, sem az utánuk következő nemzedékek nem állapíthatták meg, mert azt egyedül az Atya tudja (Mt 24:36). Hogy a „közel”, vagy „hamar eljövök” (Jel 22:20) kifejezések időben mennyit jelentenek, még megközelítőleg sem lehet kiszámítani. Voltak erre vonatkozó próbálkozások a múltban, biztosan napjainkban is. Ha ugyanis kiszámítható volna, akkor senkit sem érne váratlanul az a nap, amiről Ő azt mondja, hogy úgy jövök el, mint éjjel a tolvaj, vagyis váratlanul. Isten nem az emberek időmértékével méri az időt.

Krisztus visszajövetelének a tényét és időpontját Isten végtelen irgalmasságának fényében kell számon tartani és várni. Az a nap nem azért nem jött el, mert Isten késedelmes, vagy meggondolta magát, hanem azért, mert irgalmas, tehát türelmes is: időt ad mindenkinek a megtérésre. Azt akarja, hogy a bűnösök megtérjenek és örökéletet nyerjenek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet