Isten világosságában élni


„És a városnak nincs szüksége a napra, sem a holdra, hogy világítsanak benne; mert az Isten dicsősége megvilágosította azt, és annak szövétneke a Bárány. És a pogányok, akik megtartatnak, annak világosságában járnak; és a föld királyai az ő dicsőségüket és tisztességüket abba viszik.”
Jelenések könyve 21:23-24.

Megfigyelted már, hogy bizonyos részlegesen kinyilatkoztatott bibliai témák milyen izgalomba tudnak hozni embereket? Sőt, némelyek még ölre is mennek földhözragadt elméleteik elfogadtatásáért.

Ilyen kérdés; Miként néz majd ki az Újföld, az Új Jeruzsálem? Lesz-e ott tenger, Nap, Hold, vagy sem? Ha azt mondjuk, hogy az édeni állapotok lesznek visszaállítva, akkor kell, hogy legyenek, mert ott is voltak, ha Jelenések könyvének szavait szó szerint vesszük egyik sem lesz. És a sort lehet folytatni; Milyen állatok lesznek ott? Hogyan fogunk kinézni? Megismerjük-e egymást? Stb.

A szomorú az, hogy ezekről a számunkra ma felfoghatatlan témákról folytatott parázs vitákkal próbáljuk elterelni a figyelmet az igazán aktuális dolgokról.

Mert a kérdés nem az, hogy majd egykor a dicsőség városában, miként fogsz Isten világosságában járni, hanem hogy ma az Ő világosságában élsz-e? Azaz az életedet mennyire jellemzi a krisztusi lelkület és viselkedés? Mennyire engeded, hogy Jézus, a Világ Világossága (Ján.8:12), téged is a világ világosságává formáljon (Máté 5:14)?

Hiszen, azért választott ki, hogy hirdessük „Annak hatalmas dolgait, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el;” (1Pét.2:9)

„tudván az időt, hogy ideje már, hogy az álomból felserkenjünk; mert most közelebb van hozzánk az üdvösség, mint amikor hívőkké lettünk. Az éjszaka elmúlt, a nap pedig elközelgett; vessük el azért a sötétségnek cselekedeteit, és öltözzük fel a világosság fegyvereit. Mint nappal, ékesen járjunk, nem dobzódásokban és részegségekben, nem bujálkodásokban és feslettségekben, nem versengésben és irigységben: Hanem öltözzétek fel az Úr Jézus Krisztust, és a testet ne tápláljátok a kívánságokra.” (Róm.13:11-14)

Ezért „Mi, akik nappaliak vagyunk, legyünk éberek, felöltözvén a hitnek és szeretetnek mellvasába, és sisak gyanánt az üdvösségnek reménységébe.” (1Thessz.5:8)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet