Jóban-rosszban veled van az Úr

„Szenved-e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van-e valakinek? Énekeljen dicséretet!(Jakab 5:13)

Isten sohasem hagy el. Nem csak akkor tart veled, amikor minden rózsás és csendes körülötted és benned, hanem az élet sötét, viharos időszakában veled tart. Ő igaz barát, akire minden időben számíthatsz.

Jakab apostol szavai életünk két végletére utalnak: szenvedés és öröm. Sokszor találja magát egyedül az ember, amikor életének ege beborul, ilyenkor kevés barátra számíthat. Az ige arra bátorít, hogy keresd Istent imában, mert nincs messze tőled. Ha bajba kerülsz, Ő akkor is ott van melletted, csupán egy imatávolságnyira van tőled. Imádkozz, szólítsd meg őt és tapasztald meg, hogy mily nagy szeretettel vesz körül. Isten nehéz körülmények között valóságosan megtapasztalható hűségét és szerető jelenlétét Ady Endre is megírta „Az Úr érkezése” című versében.

Ady Endre: Az Úr érkezése

Mikor elhagytak,
Mikor a lelkem roskadozva vittem,
Csöndesen és váratlanul
Átölelt az Isten.
 
Nem harsonával,
Hanem jött néma, igaz öleléssel,
Nem jött szép, tüzes nappalon
De háborus éjjel.
 
És megvakultak
Hiú szemeim. Meghalt ifjúságom,
De őt, a fényest, nagyszerűt,
Mindörökre látom.

Amikor örömöd van, akkor se felejtkezz meg Róla, aki minden jó forrása. Adj hálát neki az örömökért, az egészségedért, az életedért. Örömödben énekelj az Úrnak! Ő is ezt teszi, amikor örül feletted: „Azon a napon így biztatják majd Jeruzsálemet: Ne félj, Sion, ne csüggedj el! Veled van Istened, az Úr, ő erős, és megsegít. Repesve örül neked, megújít szeretetével, ujjongva örül neked.” (Zofóniás 3:16-17). Amikor Dávidnak szomorúsága volt, vagy félt, énekelt, mert az ének szárnyain keresztül Isten jelenlétébe emelkedett. Ellen Gould White ezt írja róla: „Dávid hányatott életének viszontagságaiban ének által tartotta fenn közösségét Istennel.” (Ellen Gould White, Előtted az élet, 164. oldal)

Isten együtt örül veled örömödben, és együtt sír veled bánatodban. Ő minden időben veled van. Ne feledkezz meg róla te sem! Oszd meg az Úrral örömödet és bánatodat, mint a legjobb barátoddal. Ne feledd: „a megosztott bánat félbánat, a megosztott öröm kettős öröm!” (Charles Haddon Spurgeon)

Legyen áldott szép napod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia