Keresd meg az ajándékot!

„Ne tévelyegjetek, szeretett testvéreim: minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása.”
Jakab levele 1:16-17

Nagyobbik lányomnak van egy hasonkorú barátnője a városban, ahol élünk, és általuk én is nagyon jó barátságba kerültem a kislány édesanyjával. Ahogy időnk engedi, igyekszünk közös programokat szervezni, legyen az egy játszóterezés, biciklizéssel egybekötött séta a belvárosban vagy egy játszós délután egyikünk lakásán. Egy éve, húsvét tájékán egy közös családi pikniket rendeztünk a közeli parkerdő bejáratánál, a lányoknak pedig egy kis játékkal készültünk. Amíg mi sétáltunk egyet a gyerekekkel a tisztás egyik felében, addig a másik felében az apukák kis csomagokat rejtettek el, ahol csak tudtak. A csomagokban egészséges finomságok voltak, a lányoknak pedig meg kellett keresni őket. 

Mondanom sem kell, nagyon élvezték a játékot. Szinte jobban örültek a keresgélésnek, megtalálásnak, mint annak, amit megtaláltak. Csemetém pedig egy éven keresztül emlegette ezt a kalandot, és tervezte előre a következő keresgélős pikniket. 

Ma reggel Isten arra szeretne emlékeztetni, hogy vannak ajándékok az életedben, és ezekkel Ő áldott meg téged. Minden ajándék, minden jó ajándék, amiben részesültél, Tőle van. Igen, ott vannak az életedben, még akkor is, ha most talán nehéz észrevenni őket, mert szemeidet elhomályosítja a veszteség. 

Ott van a gyermeked semmiből jött ölelésében, egy nadrág zsebében talált bankjegyben, abban, hogy valakinek épp te nyújthattál segítséget, hogy a buszsofőr megvárt téged a megállóban, egy régi barát látogatásában, egy Biblia versben, mely szívedhez szól, egy ölelésben, egy kedves szóban. A jelenlétében, hogy Ő nem hagy el soha, mert megígérte, és veled megy az úton. 

Isten szeret téged, és nem felejt el gondoskodni rólad. Ma reggel hagyd a miérteket, azokra majd megkapod a választ Isten országában. Figyelmedet inkább irányítsd a Mindenhatóra! Keresd az ajándékait! Járj nyitott szemmel, és kutasd Isten nyomát az életedben!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia