A Nagy Kertész

„Gondoskodsz a földről, megöntözöd, nagyon meggazdagítod, Isten patakja tele van vízzel. Gabonával látod el az embereket, így gondoskodsz a földről.”
Zsoltárok könyve 65:10 

Nőnapra virágot kértél, és azóta szinte minden nap meg is szeretnéd öntözni. Aztán kaptunk két pálmát egy másik nagyon fontos napra családilag. És érkezett még egy cserepes virág születésnapodra a nagyszülőktől. A te lelkesedésed pedig töretlen, és elszomorodsz, ha nem te locsolhatod meg őket, mert én véletlenül megelőztelek aznap. 

Pedig az utóbbi körül-belül két évben egy darab dísznövényt sem láttál itthon, mert apával mi ehhez nem értünk. Vagy nem akarunk érteni. Közös életünk során többször próbálkoztunk azzal, hogy legyen valami zöld növény a lakásunkban, de a legstrapabíróbbat is sikerült kipusztítanunk. Hiába, nekünk ez nem megy. De örülök, hogy te nem így állsz a dolgokhoz. Te gondoskodni akarsz a virágaidról, sőt, már tervezed, hogy árvácskákat is fogsz ültetni a nagyikáéknál. Remélem, minden negatív példánk ellenére nem sikerül belőled kipusztítanunk ezt az Édenből hozott jó tulajdonságot. 

Mert ez egy újabb kapocs lehet Isten és közted. Hiszen Ő a Nagy Kertész, aki esőt ad a földnek, Ő az, aki a termést adja, Ő az, aki miatt virágba borulnak az erdők, mezők. Te gondoskodsz a növényeidről, és Ő is gondot visel. Mindenre . Ő az, aki elhozza a tavaszt a hosszú tél után, aki kezében tartja a természet körforgását. 

És Ő az, aki téged is a kezében tart. Neki köszönhetjük az életedet, hogy számtalan imádság után téged kaptunk megőrzésre. Ő az, aki bölcsességet adott a papának, hogy kiskonyhát barkácsolhasson neked, amit minden esti imádságnál külön kérsz, hogy köszönjünk meg. Ő az, aki annyi áldást ad nap mint nap neked és nekem is. Ő az, aki sosem fog elfeledkezni rólad, akinek a jelenlétében mindig biztos lehetsz. Aki akkor is meg fog érteni, amikor úgy érzed, mi apával erre képtelenek vagyunk. Ő az, akinek a szeretetében soha nem kell csalódnod, és Ő az, aki vár majd rád az út végén tárt karokkal. 


Ma azért imádkozom, hogy be tudjuk neked mutatni ezt a csodálatos Istent, a Nagy Kertészt, a Teremtőt, a Gondviselőt, hogy amikor majd neked kell választani, mellette tehesd le a voksodat szabadon, szeretetből. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet