Szabadulj meg a lelki súlyfölöslegtől

„Ezért mondom neked: neki sok bűne bocsáttatott meg, hiszen nagyon szeretett. Akinek pedig kevés bocsáttatik meg, kevésbé szeret.”





Az a tény, hogy vétkezett, nem teszi őt kevésbé értékessé Isten szemében. Tudja, hogy közösségben van a Megváltóval, s amikor az Úr megfeddi őt az ítélet valamilyen formájával, nem megy el sértődötten, Istenre panaszkodva, hanem vereségét győzelemre fordítja. Megtanulja a leckét Mestere szavaiból, és figyel arra, hogy a gonosz nehogy újra elhitesse.

   Akik igazán szeretik Istent, azoknak állandó bizonyosságuk van afelől, hogy Isten szereti őket, hogy közösségük van Krisztussal, s hogy szívüket az iránta érzett forró szeretet fűti. Teljes meggyőződéssel hiszik a jelenvaló igazságot. Bizonyossággal mondhatják: "Mert nem mesterkélt meséket követve ismertettük meg veletek a mi Urunk Jézus Krisztus hatalmát és eljövetelét; hanem mint akik szemlélői voltunk az ő nagyságának... És igen biztos nálunk a prófétai beszéd is, amelyre jól teszitek, ha figyelmeztek, mint sötét helyen világító szövétnekre, míg nappal virrad, és hajnalcsillag kél fel szívetekben." (2Pt 1:16-19)

   A belső lelki élet a külső viselkedés által nyilvánul meg. Isten Igéjéről a hírnök tesz bizonyságot, akit Isten ebben az utolsó időben egy üzenettel küldött el, hogy felkészítsen egy népet az Úr napjára. "Mily szépek a hegyeken az örömmondónak lábai, aki békességet hirdet, jót mond, szabadulást hirdet, aki ezt mondja Sionnak: Uralkodik a te Istened!" (Ésa 52:7)

   Az úgynevezett művelt ember bölcsességére nem lehet építeni, hacsak nem vett és nem vesz leckéket Krisztus iskolájában. Az emberek - állítólagos bölcsességükkel - kitervelhetnek és kitalálhatnak elméleteket és filozófiai rendszereket, de az Úr hiábavalónak és ostobának nevezi azokat. Azt mondja az Ige: "Mert az Isten bolondsága bölcsebb az embereknél, és az Isten erőtelensége erősebb az embereknél." (1Kor 1:25) (Review and Herald, 1896. május 12.)

Forrás: Ellen G. White- A Szentlélek eljő reátok 134. oldal

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia