Jákób esete

"Pere van az ÚRnak Izráellel, megbünteti Jákóbot, ahogy megérdemli, tettei szerint fizet meg neki."

Hóseás próféta könyve 12. fejezet, 3. verse



Tanulság? Mondjuk azt, hogy ne kövessük az elhajlás példáját és minden rendben lesz?! A Szentírásban számos helyen olvashatunk arról, amikor az Istennek pere van.
  • -          Pere van az Úrnak az ország lakóival... (Hós. 4. 1-2)
  • -          Pere van az Úrnak a pogányokkal... (Jeremiás 25,31)
  • -          És az Úrnak pere van a világgal.

Ez olyan harc, ami érted zajlik, és ha nem hallod meg Isten hívását, akkor perbe fog. Kiabálhatunk, vergődhetünk, de ha nem teszünk semmit azért, hogy jól menjen sorunk, ne várjuk el Istentől azt, hogy figyelmen kívül hagyja tévelygéseinket.

Miért perel az Úr. Azért mert rossz útra keveredtünk, olyan dolgokkal foglalatoskodunk, amelyek hamisak. Idegen isteneknek hódolunk. rájuk szentelünk időt, energiát, csak azért, hogy nekik, vagy másnak tetszünk, miközben elfelejtkezünk a Teremtőről.

Akik elhagyták Őt, és fittyet hánynak arra, hogy Isten elküldte egyszülött Fiát, bizony most van itt az idő, hogy figyeljenek Jézus Krisztus hangos hívására! Bibliatanulmányozás révén eljuthatunk egy olyan életszínvonalra, ami nyugalmat és békét teremt az életünkben és a hétköznapi idegeskedés közt meglátod majd, hogy még csak nem is fognak idegesíteni a bizonytalan dolgok, és talán még a vérnyomásod is kiegyensúlyozott marad.


Az Ő szeretete nem hullámzó, nem befolyásolja sem a környezet, sem az időjárás. Az Ő szeretete annyira felette áll minden más szeretetnek, mint ég a földnek!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet