Hatalmas Istenünk

„Hosszútűrő az Úr és nagyhatalmú, és nem hagy büntetlenül. Szélvészben és viharban van az Úrnak útja, és lábainak pora a felhő.”

Náhum próféta könyve 1. fejezet 3. verse



Azt látjuk a mai versben, hogy az Úr, kegyelmes és következetes. Az Úr türelmes és vár. „Nem késik el az ígérettel az Úr, mint némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elvesszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson.” (2Pét. 3:9) De a bűnt nem hagyja büntetés nélkül.  Fontos tudnunk azt, hogy nem a bűnössel vannak problémái az Úrnak, hanem a bűnnel. (“Az Úr, irgalmas és kegyelmes Isten, késedelmes a haragra, nagy irgalmasságú és igazságú. Aki irgalmas marad ezeríziglen; megbocsát hamisságot, vétket és bűnt: de nem hagyja büntetlenül” Móz 34:6-7).

Egy házasságot féltve őrzünk azoktól a dolgoktól, amelyek megtörik annak egységét. Mert az szent és sérthetetlen. Ha azonban valami betolakodik, akkor az idilli egység megsérül. Ezt lehet orvosolni, és érdemes is ebben járatossá válni, mert nagyszerű eredményeket lehet elérni.


Az Istennel való kapcsolat is hasonló ehhez. Ő annyira szeret minket, hogy az Ő Fiát is hajlandó volt feláldozni értünk (Jn. 3:16), azért, hogy élhessünk. Az életminőségünket megjavítja az Istenbe vetett hit. Azonban ha a bűn megjeleni életünkben, és hitünk elfogy, az a tökéletes kapcsolat megromlik. Nem azért, mert az Isten nem szeret bennünket tovább, és nem is azért, mert Ő tett bűnössé, hanem azért, mert az ember csábult el és követett el bűnt. De ezt is helyre lehet hozni, úgy, hogy újra megkeressük a Teremtőt és kérjük tiszta szívből, hogy bocsássa meg bűneinket. nem fog elutasítani, csak menj hozzá bizalommal.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet