Lehetetlen?


"Van-e valami lehetetlen az ÚR számára?"
1Mózes 18,14

Könnyű lenne rámondani, hogy nincs, de a a valóság az, hogy ezt nem mindig hisszük el. Annak ellenére sem, hogy a Szentírás határozottan állítja Isten mindenhatóságát. Neki semmi sincs lehetetlen, Ő mindenre képes - valóban így van ez?

Keresztény emberként hiszünk a Biblia csodáiban. Hisszük, hogy egy idős, élemedett korú házaspárnak, mint amilyen Ábrahám és Sára volt, Isten kegyelméből gyermeke született. Megvalósult a lehetetlen. Csak amikor mi, vagy szeretteink jutnak hasonlóan nehéz helyzetbe, akkor kételkedünk. Pedig ideje lenne saját utunkon is hittel járni.

Táborból jövök, ott mesélt a vezető az édesapjáról. Szülei korán elváltak a férfi alkoholizmusa miatt és ő megtanulta gyűlölni őt, annak ellenére, hogy templomba-járóként mindig azt tanulta: "Tiszteld apádat és anyádat". De hogy tiszteljen és szeressen valakit, aki elhagyta őt. Imádkozni kezdett azért, hogy legalább ne gyűlölje. Két testvére nem tudta hallgatni imáit, de Isten igen és cselekedett. Alkalmak adódtak a találkozásra, a beszélgetésekre és ő igyekezett nyitott maradni. Meg akarta érteni apja miértjeit. Lelkésztanoncként még komolyabb felelősségként nehezedett rá ez a teher. Bár fájt számára a régi csalódások emléke, igyekezett nem arra, hanem az újabb találkozásokra gondolni. Isten cselekedett. Az édesapa manapság eljár az istentiszteletekre, a testvérek is megtették az első lépéseket és a sebek lassan gyógyulnak. Isten ma is képes csodát tenni a mi életünkben.

Lehet úgy vagyunk, mint a gyermek a szappanbuborék előtt. Csak ámulunk azon, hogy valami, ami ilyen könnyen kipukkad, hogy lehet olyan szép? Mi tartja össze? Milyen erő? Szinte lehetetlen, hogy egy ilyen sérülékeny valami, olyan sokáig megmaradjon és eljusson az égig. Pedig mi, buborékhossz életű emberek, Isten kegyelméből végül hozzá juthatunk.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia