A jó Pásztor

"Én vagyok a jó pásztor; és ismerem az enyéimet, és engem is ismernek az enyéim. Amiként ismer engem az Atya, és én is ismerem az Atyát; és életemet adom a juhokért". 

János 10: 14-15.


"Érdemes lenne egyszer valóságosan belegondolni, hogy tudunk-e mi egyáltalán valamit is feltétel nélkül odaadni a másikért; az életünk odaadását már meg sem merem említeni. János evangéliuma itt Jézus Krisztust mint jó pásztort mutatja be. 

Ebben a képben sűrítve látjuk Jézus Krisztus személyének titkát, küldetésének lényegét: a jó pásztor életét adja a  juhokért. Ötször említi ezt a kijelentést a 10. fejezet, amely Jézus Krisztus golgotai keresztáldozatára utal. Jézus nemcsak viseli a pásztor nevet, nemcsak nyája előtt jár, hanem akár élete feláldozásával is védi a nyájat. Ő pásztor és nem béres, Ő nem önmagát képviseli. Nem tolvaj és rabló, nem szed rá, nem csap be, nem rövidít meg, hanem igazán szeret.

Csak egyedül az Úr Jézus Krisztus ilyen pásztor, aki önmagát adja a nyájért, ezért csak Ő egyedül a jó pásztor.  Így végre életünk lesz, és bőségben élhetünk. Jöjj, egyetlen jó pásztor!"

Idézve: igemellett.blog.hu


"...Higgy abban, Akinek adatott minden hatalom,
s mint jó Pásztor harcol most is, 
hogy téged az oroszlán fogai
közül kimentsen,
hogy végre szabad légy,
bilincseid lehulljanak,
és meglásd Őt - Megváltódat, 
Jézust
a Krisztust. ..."

Orbán Anikó: Csodálatos kegyelem

(Megbízásból megosztotta: Restás Márta)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia