Gondja van rád!

„Íme, Isten az én szabadítóm, bízom és nem rettegek, mert erőm és énekem az Úr, megszabadított engem.”
Ézsaiás könyve 12:2 

"Elfáradtam!" - szól hozzánk a kislányunk, és kezeit kitartóan felfelé emeli. Még párat közelebb lép felénk, keze még mindig a magasban, és jön az újabb nyomatékosítás, "hoppá, hoppá!". És mi felvesszük, amíg bírjuk. Ölbe, hátra, nyakba, ahogy épp kézre áll, és megyünk tovább együtt, egy emberként az úton. 

Ma reggel Isten is ilyen őszinte megnyilvánulást szeretne kapni tőled. Mondd el neki, ha fáradt vagy, ha félsz, ha nem mersz szembenézni a hétfővel, ha túl messze van a csak álmaidban létező nyaralás, és igazából egy időre eleged lett a munkából. Mondd el neki,hogy szükséged van Rá, hogy nélküle nem tudsz továbblépni, mert azt sem látod a sötétben, hol van a következő lépcsőfok. 

Ő megszabadít, és erőt ad a folytatáshoz. A saját erejét és jelenlétét. Ő képes legyőzni a rád váró óriásokat, képes megújítani elfáradt lelkedet, új reményt és új célt hozni szívedbe. 

Ő Isten. És szeretne ez lenni a te életedben is. Szeretné, ha megismernéd Őt, a szeretetét, igazságát, hatalmát, erejét, kegyelmét. Szeretné, ha nem félnél tőle, hanem bátran, őszintén fordulnál hozzá. Szeretné, ha mernél kiáltani hozzá a szükségben, és meghívnád akkor is az életedbe, amikor látszólag minden rendben zajlik. Szeretne veled élni, és szeretné, ha hozzá tartoznál. 

Hát ragadd meg a mai nap lehetőségét, és ne sajnáld az időt, kiálts Istenhez bátran! Kérd az Ő segítségét, tapasztald meg szabadítását, és add tovább másoknak a jó hírt: Istennek gondja van rád! 


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet