Bátorságcetli


„Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem.”
Zsoltárok könyve 23:4

Kislányomnak készítettem egy adventi naptárat. Minden nap egy-egy mókás feladat, közös játék, tevékenység várja, vagy ha nagyon zsúfoltnak tűnik már előre is az adott dátum, akkor jöhet a jolly joker mazsola szaloncukorpapír alakú alufóliába csomagolva. Mivel a zsebeket is épp elég munka volt megvarrni, gondoltam, a feladatok megalkotásán majd spórolok némi időt, és különböző babás-mamás oldalakról szemezgetek. 

Az ott lévő ötletek között találtam a bátorságcetlit is, miszerint "ha valamire nagyon vágysz, de nem mered megtenni, ezzel a cetlivel a zsebedben legközelebb sikerülni fog". 

Isten ma reggel egy ilyen "cetlivel" szeretne megajándékozni. Egy igével, ami erőt ad neked az élet kihívásaihoz. Egy igével, ami nem placebo, hanem valóság. Egy igével, amit Ő a saját vérével pecsételt meg.

Ezzel az igével bátor lehetsz. Nem kell félned, mert Ő veled van. Vagy ha félsz is, nem kell, hogy a félelem irányítsa a döntéseidet. Ember vagy, Isten előtt nem kell megjátszanod a rendíthetetlen hőst. Előtte felvállalhatod minden érzelmedet. Érezheted azt, hogy félsz, ez egy természetes reakció. Épp elég rémisztő dologgal kell nap mint nap szembenézned. 

Mondd ki bátran: félek, de Isten velem van, és erőt ad nekem. Megrémít az, ami előtt állok, de a világ Teremtője támogat engem, ezért nem fog megbénítani a félelem. Nem a rettegés fogja irányítani a lépésimet, hanem a hatalmas Isten ereje. A félelem elmúlik, és én szabad vagyok a győzelemre, mert a Mindenható harcol értem. 

Bátor vagyok, mert tudom, hogy nem vagyok egyedül. Bátor vagyok, és győzni fogok, mert Isten már győzött helyettem. Már nem félek, mert tudom, bármi jöhet velem szemben az úton, az Ő kezében biztonságban vagyok. 

Hát tedd zsebre ezt az igéretet, és indulj neki az előtted álló hét kihívásainak Isten erejével! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet