Jézus vagy Barabás?

„Az igaz utat választottam, döntéseidet magam előtt tartom.”
Zsoltárok könyve 119:30

A sír üres. Ez ünnepeljük ma. Ünnepeljük a győzelmet, Isten Fia győzelmét. Ami 2000 éve nagypénteken talán a legnagyobb, legkegyetlenebb vereségnek számított, az volt a világmindenség legdrágább győzelme, és ezt a vasárnapi üres sír pecsételte meg visszavonhatatlanul. 

Húsvét reggelén az elmúlt napok, hetek vagy akár hónapok eseményeitől fásultan merengsz magad elé, és talán nem is tudod, mit kellene érezned, gondolnod itt és most. Mit is jelent ennyi év távlatából egy sziklafalba vájt mélyedés, ami történetesen üres? Mit is jelent, hogy Jézus Krisztus meghalt érted? Mit ad ez hozzá a mai napodhoz?

Isten üzen neked, és ebben az igében is közelebb akar juttatni a megértéshez, ahhoz, hogy kicsit jobban felfogd a kereszt titkát, és megismerd azt, Aki ott függött rajta. Helyetted. Isten üzen: Ő meghalt és feltámadt, hogy te dönthess. Hogy legyen választási lehetőséged, és utad ne egyenesen a kárhozatba vezessen. 

Ő meghalt és feltámadt, hogy te ma felelősségteljesen átgondolhasd az életedet, felmérd az előtted álló lehetőségeket, és választhass, hogy Jézus vagy Barabbás. Ő meghalt és feltámadt azért, hogy legyen lehetőséged a Jóra, az Igazra, az Életre, és ne a halál legyen elkönyvelve számodra. 

Nézd, csak két út van előtted. Jézus vagy Barabbás? Jó vagy Gonosz? Az Igazi vagy egy torz utánzat? Élet vagy halál? Két út van előtted és csak azért választhatsz, mert az egyik önmagát áldozta fel érted. 

Hát éld át ma másként, éld át ma igazán az üres sír, a Húsvét üzenetét, és hozd meg a legfontosabb döntést! Ma hagyj időt önmagadnak, és végre gondold végig a lehetőségeidet! Mérlegelj, tudakozódj, számolj, és tanulmányozd át a szerződéseket, majd mondd ki azt, amit ki kell mondani. Jézus vagy Barabbás? 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet