Istennek terve van veled!



„Ti rosszat terveztetek ellenem, de Isten terve jóra fordította azt, hogy úgy cselekedjék, ahogyan az ma van, és sok nép életét megtartsa.

Mózes első könyve 50. fejezet 20. verse


Engem az ragad meg legjobban, hogy: „Isten terve”. Istennek a terveire vagyok mindig nagyon kíváncsi. Ha tehetném, egy szer átlapoznám azokat a feljegyzéseket, amik arról készültek, hogy az Isten tervei alapján jártam e az életutamat? Biztosan számtalan alkalom volt már, hogy eltértem a tervtől.

Az életben sokszor azoktól kapjuk a támadásokat, akiktől a legkevésbé várjuk. Sokszor nem is a probléma az, ami ledönt bennünket a lábunkról, hanem az, ahogy reagálunk a problémára. Nagyban hozzájárul a boldogulásunkhoz, az, hogy hogyan állunk a dolgokhoz, hogy inkább hozzáfogunk az önsajnálathoz, vagy megpróbáljuk meglátni a rosszban is a jót, és megpróbálunk felállni. Ehhez nagy hitre van szükség, hogy el tudjuk azt fogadni azt, ami van. Mindig próbáljunk a nehéz helyzetekből is valamit tanulni, valamit nyerni abból. Mert nem véletlenül adatnak ezek a helyzetek. Ha az az alapfeltevésünk, hogy Isten az embernek mindig a legjobbat akarja, akkor, hagyjuk, hogy az Úr vezesse életünket. Ha így teszünk, akkor nem fogunk csalódni!

Az Istennek mindenkivel van egy terve. Vajon terv szerint halad az életed? A mai napon megkérdezted már Istent? „Mi a terved velem Uram? Mit tegyek?” Ha elmulasztjuk ezeket a kérdéseket feltenni, letérünk arról az útról, amely Istenhez vezet.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet