Szeretet, igazság, békesség, hűség



"Mert közel van a szabadulás az istenfélőkhöz, hogy dicsősége lakozzék földünkön. Szeretet és hűség találkoznak, igazság és béke csókolgatják egymást. Hűség sarjad a földből, és igazság tekint le a mennyből."
85. zsoltár 10-12. verse



Az amerikai siker produkciókban az utolsó öt percben születik meg a megoldás. Jön a főhős, és egy csodaképességével megmenti a világot a biztos pusztulástól. A gonoszok, akik a föld pusztulását akarták elpusztulnak, az ártatlanok pedig megmenekülnek, és éljenzik, a megmentőjüket.

Gyakran érezzük, úgy hogy rabságban élünk? Ha igen, akkor milyen szabadítást várunk és kitől? Az aktuális ország elnöktől? Vagy az ellenzéktől? Vagy egy különleges képességekkel megáldott egyéntől?
Egyedül csak Jézus Krisztus alkalmas arra, hogy megmentsen bennünket. Nem kell tudósnak sem lennünk ahhoz, hogy megállapítsuk, hogy a Föld a vesztébe rohan.

Olyan fogalmakat olvashatunk itt, mint a szeretet, a hűség, a békesség, az igazság. Azt gondolom, hogy valamennyien ezt szeretnénk. Amikor egy ember mikrofont ragad, és megszólítja rajongóit, vagy pártolóit, és azt mondja, hogy szeretni fogja az embereket, hogy igazságos lesz mindenkor… egyszerűen nem lehet neki hinni, mert a gyakorlat mindig mást igazol. De amikor az Úrtól halljuk ezeket a szavakat, akkor egészen más lelki állapot lesz úrrá rajtunk.

A Teremtő szava érdekesen hat ránk, és rám személy szerint is. Ahogy az Úr mond valamit, nem is támad kétség bennem. Fel sem merül bennem az a kérdés, hogy ez nem így lesz. Egy kérdés nincs itt tisztázva, minden más tisztázásra került, amik szükségesek az emberi kapcsolatok tisztázására és az a : MIKOR?
Ezt kérdezték a tanítványok is Jézustól, hogy „mikor lesznek ezek?”

Mi is mint kisgyermek a szülei előtt állva nagyra nyílt szemekkel kérdezzük a mi Urunkat… mikor Uram, mikor???
Akik szabadulni akarnak a fogságból, azok várják Jézus Krisztust. Alig várják, hogy az ő dicsősége lakozzék a földünkön. Remélem, minél többen óhajtjuk Őt látni!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet