Az egyetlen menedék

„Erős torony az Úr neve, oda fut az igaz, és védelmet talál.”
‭‭Példabeszédek‬ ‭könyve 18:10‬

Nincs biztonság, nincs béke. Félünk az idegenektől, és közben egymást ütjük-verjük, ahol csak sikerül. Van, aki egy távolabbi országból menekül, és van, aki itthonról. Van, aki elmegy, és van, aki úgy menekül, hogy itt marad. Van, aki egy családból, párkapcsolatból menekül, míg van, aki a magányból. Van, aki a tömegből, van, aki az egyedüllétből. Van, aki mások elők, van, aki önmaga elől. Van, aki megrakodva, van, aki üres kézzel.

És mindenki keres. Békés hazát, nyugodt otthont, védelmet jelentő kapcsolatot, lelki, fizikai, anyagi biztonságot. Helyet, ahol önmaga lehet, helyet, ahol nem kell félni. Helyet, ahol emberi életet lehet élni, ahol nem csal meg a remény, és ahonnan nem kell továbbköltözni.

Ma reggel Isten különleges üzenete szól hozzád, aki talán szintén menekülsz. Isten jelen van világunkban, nem hagyott minket magunkra, és kezében tartja az eseményeket. Ő mindent tud, és semmi sem kerüli el a figyelmét. Ő tudja, mi lesz a ma kérdéseiből, Ő tudja, hol találhatsz igazi reményt. Nála biztos menedékre lelhetsz.

Hát nézz ma reggel bátran Istenre, és menekülj Hozzá bizalommal! Ő valódi védelmet ad neked. Megtörténhet, hogy a körülmények nem változnak, de életed el lesz rejtve Nála  örökre. Kívánom, hogy ebben a kaotikus, őrült világban lelj békére Isten kezében!