Jézus jön hamar!

„Testvéreim, legyetek tehát hosszútűrők az Úr eljöveteléig. Íme a földműves várja a föld drága gyümölcsét, türelmesen várja, amíg korai és késői esőt kap. Legyetek ti is hosszútűrők, és erősítsétek meg szíveteket, mert az Úr eljövetele közel van. Ne sóhajtozzatok egymás ellen testvéreim, hogy el ne ítéltessetek! Íme a bíró az ajtó előtt áll!”
Jakab levele 5. rész 7-9 versek
Amikor ma reggel olvastam ezt a szakaszt, egy másik kép jött a szemem elé. Jézus azt mondta egy alkalommal a tanítványoknak, hogy amikor mindezeket látjátok, tudjátok meg, hogy közel van Ő, az ajtó előtt. A fenti Igében háromszor találkozunk ezzel a gondolattal.
-          Legyünk türelmesek az Úr eljöveteléig. Gyakran imádkozzuk: Jöjjön el a Te országod… Igen, Uram, de mikor jön már el? Minden lassan a feje tetejére fordul, annyi a baj a természetben, a politikában, a vallások között, a társadalomban, mikor jössz már el Jézusunk?
-          Az Úr eljövetele közel van – olvassuk a fenti szakaszb
an. Igen. Közelebb van hozzánk, mint tegnap volt, vagy mint 100 évvel ezelőtt. Eszembe jutott kedvenc gyümölcsöm, az őszibarack. Volt idő, amikor naponta kimentem a fához, hogy megnézzem, mikor vehetem már le. Kemény volt. Aztán sárgulni kezdett. De még mindig kemény volt. Aztán kis piros csíkok kezdtek kialakulni a gyümölcsön, de még mindig kemény volt. Aztán már duplájára nőtt – de még mindig kemény volt. Aztán egyik reggel, amikor megint kimentem megnézni, alátettem a tenyeremet, és belepottyant. Az Úr eljövetele – akár hiszed, akár nem – közel, nagyon-nagyon közel van.
-          A Bíró az ajtó előtt áll. Ha valaki az ajtód előtt áll, mennyi idő kell ahhoz, hogy belépjen? Ha az eseményekkel, a káosszal, az össze-vissza időjárással, a politikai, zavargásokkal, a rengeteg természeti katasztrófával már kopogtatott földünk ajtaján, mit gondolsz, mennyi időnek kell még eltelnie, hogy belépjen, hogy megérkezzen, hogy angyalai kíséretével, harsonával, dicsőséggel megjelenjen és feltámassza a halottakat és az élő igazakkal együtt magához vegye őket. Szerinted mennyit kell még várni?
Erősítsd meg szívedet, és várd az Urat! Mennyit szoktál beszélgetni családoddal erről az utazásról? Tudják rólad a munkahelyeden, hogy hova készülsz? Látják készülődésedet a Királyok Királyával való nagy találkozásra? A szomszédaid hallottak már arról az országról, ahova készülsz? Vagy csak a Horvátországi nyaralásodról beszéltél nekik eddig? Ha igazán készülsz a nagy útra, akkor nem csak az időpont fog érdekelni, hogy MIKOR jön el Jézus, hanem sokkal inkább az, hogy minden rendben van-e az utazási előkészületekkel. S ha minden rendben van, akkor nem kell aggódnod, akkor nincs másra szükséged, minthogy türelmesen várakozz, mert az indulási idő közel van!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet