Tudod mit hoz a jövő?



„Emlékezzetek meg a messze régi dolgokról, hogy én vagyok Isten és nincsen több; Isten vagyok, és nincs hozzám hasonlatos. Ki megjelentem kezdettől fogva a véget, és előre azokat, a mik még meg nem történtek, mondván: tanácsom megáll, és véghez viszem minden akaratomat”
(Ézsaiás könyve 46. fejezet 9-10. vers)

Gondolkodtál már azon, hogy milyen jó lenne, ha ismernénk a jövőt? Ha tudnánk mi fog történni velünk az adott napon, ha láthatnánk előre, hogy milyen próbákkal kell majd szembenézni, vagy, hogy milyen kísértésekkel fog az Ősellenség bepróbálkozni.

Ó, bárcsak pontosan tudnánk előre, hogy szavainknak, és tetteinknek milyen következményei lesznek! Akkor biztos jobban meggondolnánk, mit mondjunk, vagy mit hallgassunk el, illetve mit tegyünk, vagy mit halasszunk későbbre.

Vagy mégse változna semmi?

Hiszen tudjuk pontosan mi fog történni ezzel a világgal. Azt is pontosan tudjuk, hogy nem a földi kincsek gyűjtögetése kell, hogy lekösse a figyelmünket. És azt is, hogy milyen megbízást, milyen adottságokat, talentumokat adott nekünk Krisztus, és hogy ezekről egyszer számot kell adni.

Igen, ez a jövő, ahogy Ézsaiás is írja, Isten véghezviszi az Ő tervét, azaz vissza fog térni. S ahogy visszanézünk a próféciákra, azok 100%-os teljesülésükre, akkor kétség sem lehet, hogy ha késik is a Vőlegény, de 100%, hogy eljön a menyasszonyáért, az egyházáért, érted és értem.

Jeremiás könyvében így olvassuk Isten tervét életünkkel: „Mert én tudom az én gondolatimat, amelyeket én felőletek gondolok, azt mondja az Úr; békességnek és nem háborúságnak gondolata, hogy kívánatos véget adjak néktek.” (Jer.29:11)

Ez egy olyan jövő képe, ami messze túlszárnyalja képzeletünket, hiszen ott nem lesz fájdalom, sírás, halál… nem kell a semmiért gürizni három műszakban, nem kell saját önző vágyainkkal küzdeni.

A kérdés már csak az; te is akarod ezt?

Mert, hogy számodra mit hoz a jövő; Te döntöd el!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia