Tudod, kiben hiszel?

"Ezért is szenvedem ezeket, de nem szégyellem, mert tudom, kiben hiszek, és meg vagyok győződve, hogy neki van hatalma arra, hogy a rám bízott kincset megőrizze arra a napra."
Pál második levele Timóteushoz 1:12

Isten ezzel a különleges igével köszönt ma reggel. Egy vallomás, amire neked is szükséged van. Egy közel kétezer éves tapasztalat, melynek fénye cseppet sem kopott a korszakok váltakozásán keresztül. Egy gondolat, mellyel elindíthatod a mai napodat. 

Tudod, kiben hiszel? Mert mondani könnyű, hogy „Hiszek Istenben”, de tényleg hiszel? És ha hiszel, akkor milyen Istenben? Az igaziban vagy egy magad által megalkotott lényben? Hiszel igazán, vagy csak elfogadod, megengeded a létezését, de életedet már nem formálja át ez a tudat? Hiszel és boldog vagy, vagy hiszel és félsz? 

Sokféle hit van és sokféle istenkép, melyekkel kapcsolatban gondolhatsz valamit, de csak egy ezek közül az igazi. Csak egy hit van, ami igazán remél, ami kapaszkodik minden történés ellenére. Ami akkor sem adja fel, amikor a kocka nem úgy fordul, ahogy azt szeretnéd, ami akkor is ég, amikor minden láng már füstölögve kialudt. Hit, melyet cselekedetek követnek. Hit, ami azt teszi, amit Jézus élt meg ezen a földön. Hit, ami kitart a szenvedésben, a látszólag értelmetlen időszakokban is. 

És Isten, az igazi. Aki odaadta érted és értem egyetlen Fiát. Isten, aki szeret és gondot visel. Isten, aki kezében tartja az eseményeket. Akihez bátran fordulhatsz, bármit elmondhatsz neki, bármit megvallhatsz előtte. Isten, akihez úgy mehetsz, ahogy vagy, aki elfogad, aki ilyennek alkotott. Aki megbocsát, és többé nem emlegeti fel. Isten, akinek a szemében kimondhatatlanul értékes vagy, aki a legmagasabb árat fizette le érted, a saját életét. 

Hát tedd mérlegre ma ennek az igének segítségével a hitedet, és ha kell, merj változtatni! Merj nyitni az Igazi Isten felé, merj belekapaszkodni, merj bízni benne. Merd kimondani és megélni: „tudom, kiben hiszek”.