Erősödj meg!„Ezt mondja a Seregeknek Ura: Erősödjenek meg kezeitek, akik hallottátok e napokban e beszédeket a próféták szájából, akik szóltak…” 
Zakariás 8:9.
Ma reggel az jutott eszembe, hányszor mentem haza úgy egy-egy istentisztelet után, hogy de jó volt! Pontosan erre volt szükségem! Úgy megerősödtem, feltöltekeztem. Aztán eltelt egy pár nap, és mondjuk péntek reggel már erősen koncentrálnom kellett, hogy legalább egy gondolat eszembe jusson abból a prédikációból.
Azon is elgondolkodtam, hogyan lehetne ezt a „felejtést” megelőzni. Rájöttem.  Ahogy az egyszeregyet is addig kellett ismételnünk anno, amíg, még ha álmunkból ébresztettek volna fel is tudtuk volna folytatni. Addig kell gyakorolni, elmélkedni, gondolkodni Isten bátorító, megerősítő szavain, míg a vérünkké válik.
Ha ismerem értékemet, hogy Isten gyermeke vagyok, ha tudom, kinek a tetszését próbálom elérni, ha ismerem a célt, ahova szeretnék eljutni, ha nem engedem, hogy bármi is eltérítsen attól a végső céltól, ahova készülök, akkor nincs miért aggódnom. Ha bele tudom helyezni életemet Isten tenyerébe, akkor hihetem, hogy Ő képes megerősíteni, hisz megígérte.
Ma reggel ezt üzeni neked az Úr: „Drága Gyermekem! Erőt küldtem szolgámon keresztül neked a legutóbbi prédikációban. Emlékszel még? Kérlek, beszélgess velem minden nap, akár többször is a nap folyamán. Nekem van rád időm! Szeretnélek ma is megerősíteni! Ismerem gondjaidat, tudom, milyen enervált vagy. Látom, mennyit aggódsz, figyelem, mennyire szeretnél mindent tökéletesen elvégezni. Add át nekem gondjaidat. Én megerősítem kezedet. Erőt adok bele, és te képes leszel folytatni munkádat. Ne sajnáld az imára és bibliaolvasásra fordított időt. Hidd el, az nem időveszteség, hanem időnyereség lesz. Én megáldom idődet is, meg téged is. Bízd rám magad, hisz nagyon szeretlek!”
Szeretnélek kérni, hogy MOST, mielőtt elindulnál, mielőtt tovább mennél, hajtsd meg fejedet ott, ahol vagy, és beszélgess el a te drága Jézusoddal, mert Ő vár rád.

Íme, itt van még két dal számodra a mai napra:

||: Az Úr van itt, (Az Úr van itt,) a te Istened! (a te Istened!)
Ő vár rád! (Ő vár rád!) Ő vár rád! (Ő vár rád!) :||
Ref.:
||: Hogy elmondja… Mennyire szeret…
A legdrágábbat adta érted:
Az Ő Fiát, (Az Ő Fiát,) aki most is él, (aki most is él)
Uralkodik mindörökké! :||

Itt vagyok most jó Uram, hozzád száll e dal.
Tudom, sokszor hívtalak, de ma másképp szól e dal
Mert ma nem azt kérem, hogy adj még, nem könyörgök, figyelj rám.
Csak azt mondom, hogy szeretlek Atyám.
Szeretlek Ó Uram, hálám szívemből fakad.
Hiszen, mindent látsz Te bennem. hatalmad olyan nagy.
Szeretlek ó Uram, hálám szívemből fakad.
És éneklem, hogy áldott légy Uram