Nincs lehetetlen

„Maga az Úr vonul majd előtted, ő maga lesz veled. Nem hagy cserben téged, és nem hagy el: ne félj hát, és ne rettegj!”
Mózes ötödik könyve 31:8

- Nem, én erre képtelen vagyok - és produkálod egymás után a „Vuk-szindróma” tüneteit. Folyamatosan mondod, hogy te nem vagy alkalmas, nincs elég időd, erőd, kitartásod, akaratod hozzá. De lehet, hogy csak a kudarctól félsz, és már nem is látsz magad előtt más lehetőséget ezen kívül, mert annyira bebeszélted magadnak a képtelenségedet. Te nem tudsz megküzdeni az óriással. Te nem vagy olyan, mint a nagyok, az okosok, azok, akik sokra vitték. Te nem tartozol közéjük. 

Az állandó önmarcangolás helyett Isten ma arra kér téged, hogy figyelj rá egy pillanatra, amíg elvonultatja előtted azokat a bizonyos „nagyokat” a Biblia lapjaiból. Nézd, ahogy egy pásztorfiú bottal és öt lapos kaviccsal indul a csatába, és győz. Egy sátorlakó asszony kezei által esik el a nagy hadvezér. Szemeid előtt ott áll egy ember, aki negyven évét a bárányok között töltötte, most pedig szétválasztja a Vörös-tengert, és vezet egy hatalmas népet. Egy fiatal fiú Isten végső üzenetét hozza a fogságról, majd a leggyönyörűbb reményről beszél. Egy fiatal lány áll a király elé, és megmenti a saját népét a biztos haláltól. Láthatod, ahogy egy hirtelen lelkű halászból Isten prédikátora lesz, miután egy szűz lány életet adott a világ Megváltójának. 

Melyikük nem volt kicsi, jelentéktelen és gyenge? Melyikükre tennéd fel atyai örökségedet? Melyikük bízott magában? Egyik sem. 

Melyikük nézte Istent a saját óriásai helyett, és bízott benne még a történések ellenére is? Mindegyik. 

Ma reggel Isten azt szeretné, ha végre meglátnád, hogy Ő áll melletted. A Nagy, a Mindenható, aki teremtette az egész világot, és fenntartja azóta is. Igen, te nem vagy Mózes, Dávid, Abigail, Jeremiás vagy Eszter, de Isten még mindig Isten. Hatalma, ereje, tudása, gondviselése nem csökkent semmit az elmúlt évezredek óta. 

Hát tedd félre az önsajnálatot, és lásd meg, értsd meg végre, hogy Ő nem hagy cserben, hanem a végsőkig kitart melletted. Harcol veled, harcol érted, harcol helyetted. És Vele minden lehetséges! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia