Szeretet lánc


„Ahogyan engem szeretett az Atya, úgy szeretlek én is titeket: maradjatok meg az én szeretetemben.”
János evangéliuma 15:9

Nagy fehér szakáll, komor, szigorú tekintet, mint egy bíróé, aki várja, hogy végre kirója ránk – a szerinte megérdemelt – büntetésünket. Talán ilyennek látjuk Őt. De lehet, hogy közömbös, nemtörődöm, mint aki fittyet hány a problémáinkra. Vagy egyenesen kegyetlen, szadista hajlamú, aki élvezi, hogy gyötörhet minket. Vagy a másik oldal a szimpatikusabb? A nagy, hófehér szakállú, jóságos télapó képe, aki minden rosszat elnéz nekünk következmények nélkül.

Sokféle téves kép élt, élhet az emberekben Istenről, de csak egy valódi létezik és ezt Jézus krisztus tárta fel előttünk. Ő mondta: „a ki engem látott, látta az Atyát”. Szükség volt az Ő demonstrációjára, mert addigra már – és ennek mintegy kétezer éve – az emberek teljesen félreértették a Teremtőjüket. Azóta a világunk még inkább tévúton jár ebben a kérdésben. Ahány vallásgyakorlót megkérdezünk, annyiféle véleménnyel fogunk találkozni és kialakul bennünk egy vágy arra, hogy vonjuk le a végkövetkeztetést. Aztán úgy véljük, hogy az igazság Istenről a közös állításokban rejlik. Ne feledjük, nem spórolhatjuk meg a személyes állásfoglalást! Jézus ezért akar még most segíteni nekünk. Általa megismerhetjük, hogy kicsoda az Isten valójában.

Ha te is tudni akarod, csak emlékezz arra, hogyan szeretett bennünket Jézus! Emlékezz arra, amit tanított! Olvasd újra rendkívüli tetteit. És amikor érzed, gondolod, látod jóságát ne feledd el, hogy Ő csak tovább adta mindazt, amit az Atya küldött. A szeretet lánc első láncszeme a mennyekben van, onnan indul feléd.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia