Ragaszkodj!

"Ragaszkodj az intelemhez, ne térj el tőle, vigyázz reá, mert ez a te életed! A bűnösök ösvényére ne lépj, ne járj a gonoszok útján!" 

Példabeszédek 4:13-14

Volt már olyan Veled, hogy valaha valaki - talán már nem is lényeges, hogy ki és mikor - mondott valamit, ami akkor rosszul esett, de megfogadtad és jól tetted, mert megőrzött valami rossztól? Vagy olyan, hogy nem fogadtad meg, de eszedbe jutott, miután bajba kerültél, hogy de jó is lett volna engedelmesnek lenni?

Rosszul esik, amikor feddenek, de feddés és intelem nélkül nem élhetünk. Szükségünk van rá, mert mindig elvétjük a jó utat. Az intelem visszairányít a keskeny ösvényre. Ha van valami érték az életben, az az intés.  

"Aki figyelmezteti az embereket, az végül kedvesebb lesz annál, aki csak hízeleg." (Péld 28:23) A hízelgés sokkal kellemesebb rövidtávon, de ha hosszú útra tervezel, akkor szeresd meg minél előbb a figyelmeztetéseket. Nincsenek kivételek közöttünk, mindannyian emberből vagyunk. Nem lógsz ki a sorból, ha szükséged van helyreigazításra.

Sámuel azokból az intelmekből táplálkozott, amiket édesanyjától kapott néhány éves koráig, ez megőrizte attól, hogy a környezete megfertőzze. Dániel 17 évesen került idegen hatások alá, mégsem lehetett megingatni. 

Ragaszkodj az intelemhez idegen környezetben, másféle divatok között, minden életkorban és zavaros eszmék világában is. Mindig!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet