Az igazság nemesít


„Az igazságosság felmagasztalja a népet, a bűn pedig gyalázatukra van a nemzeteknek.”
Példabeszédek könyve 14:34

A Szombathelyi Büntetés Végrehajtási Intézetben minden második héten van un. látogatási nap, amikor a hozzátartozók meglátogathatják elítélt rokonaikat. Az ország minden részéből érkeznek ilyenkor látogatók. Mivel a vasúttól több km-re van a börtön, sokan taxival mennek ki. Amikor a taxis megkérdi, hova lesz a fuvar, az utas szemlesütve, nagyon halkan mondja ki: a börtönbe. Aztán ha egy kicsit sikerül az úton elbeszélgetni, akkor szégyenkezve mondja el, hogy a fia vagy férje hány évet kapott, mennyi van még hátra.
Milyen szégyen egy család számára, ha egyik családtag valamilyen bűnbe keveredett. Milyen szomorú, amikor szívünk szerint letagadnánk, hogy a gyermekünk vagy a férjünk mibe keveredett.
Az ellenkezője is igaz. Láttam már győztes autóversenyzőket, a suliból színtiszta ötöst hazavivő gyerkőcöket, láttam orvosokat, akik megmentettek egy emberéletet. Láttam örülni egy apukát, amikor kislánya bekerült az egyetemre.
Hallottam egymást túllicitáló anyukákat, amikor gyermekükről meséltek.
Téged is figyelnek ma. Bár nem látod őket, ott vannak. Őriznek, hogy el ne ess. Fogják a kezedet, pozitív gondolatokat közvetítenek feléd, és együtt örülnek veled, amikor győzöl. Hálaéneket zengenek, amikor jót teszel. De néha eltakarják arcukat.
Előtted áll a mai nap. Eldöntheted, hogy az angyalok együtt örüljenek veled vagy sírjanak miattad!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia