Vasárnapi útjelző

"Keressétek az Urat, amíg megtalálható! Hívjátok segítségül, amíg közel van! Hagyja el útját a bűnös, és gondolatait az álnok ember! Térjen az Úrhoz, mert irgalmaz neki, Istenünkhöz, mert kész megbocsátani."
Ézsaiás könyve 55:6-7

Mire vágysz ma reggel leginkább? Mi van a szíved mélyén? Mi az, ami úgy érzed, hiányzik? Lehet, hogy sokat veszekedtél valakivel a mögötted álló héten, így nincs más ma reggel, ami kell neked, csak az igazi béke a szívedbe. Lehet, hogy féltél valamitől, így bátorságra vágysz a legjobban. Talán érezted, hogy senki sem fogad el feltételek nélkül, senki sem értékel annak, aki vagy, ezért feltétlen szeretet és elfogadás után áhítozol. Lehet, hogy nemrég elveszítettél valakit vagy valamit, és olyan rég nem nevettél úgy, hogy kicsordult volna a könnyed az öröm miatt, és szükséged van egy nagy adag mosolyra és vidámságra.

Nem tudom, mit hagytál magad mögött, de tudom, hogy valami után vágyakozol. Mindannyiunknak vannak betöltetlen vágyai olyan dolgok iránt, amik alapvető szükségletei az emberi életnek. Szinte senki sem mondja a Földön, hogy mindene megvan, legyen az morális vagy materiális dolog. Mindannyiunknak hiányzik valami.

A ma reggeli üzenet egy útjelző tábla, ami Isten felé mutat. Afelé a Lény felé, aki képes betölteni a szívünkben tátongó ürességet. Ezért hát keresd ma reggel Istent, mert megtalálható! Ma reggel még van alkalmad arra, hogy hozzá menj, és elmondj neki mindent. A ma reggel még a tiéd!

Ha úgy érzed, valami nagyon rossz dolgot tettél, menj Istenhez, Ő megbocsát. Ha irgalomra vágysz, kitárt karral fogad a Mindenható. Ha úgy érzed, senki nem szeret már, kiálts fel Hozzá, Ő meghallja kétségbeesett hangodat, és átölel úgy, hogy igazán érezd, elfogad, szeret és értékel!

Ma reggel Isten csak azt kéri, menj hozzá úgy, ahogy vagy. Vágyakkal, űrrel, bűntudattal, fájdalommal, örömmel, mosolyogva. A lényeg, hogy keresd Őt, és hidd el, megtalálod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia