Nyújtsd ki a kezed

"Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember könyörgésének." Jakab levele 5,16


Fáradt és ingerült voltam. Mindent rossznak és elviselhetetlennek láttam magam körül, és rettenetesen mérges voltam magamra. Elnéztem az időt, lekéstem a vonatot, felhúzott a másik és csúnyán ránézve majd leordítottam szegényt... Pedig ő igazán nem tehetett semmiről.

Ismerős jelenet, ugye? Mintha mindennap filmet néznél a moziban, ami különböző helyszíneken, és szituációban ugyanazzal a szöveggel ismétlődik. Nem akarsz élni, mert nem tudod hogyan kezeld a stresszhelyzeteket, fáradt vagy és az ölelést eltolod magadtól és mérges vagy, bár az igazi okát meg nem tudnád mondani.

Ő nem tehetett semmiről. De komoly tekintettel megfogta a két kezemet, meleg tenyerébe zárta és elkezdett imádkozni. Szavai, kérései úgy mosták el minden problémámat, mint a lágy hullámok a homokszemcséket. Csak úgy elúszkáltak a vízzel, és könnyű lettem, mint a felhők felett cirkáló szirti sas.

Milyen biztonság, ha tudom, hogy valaki, talán a világ másik részén összeteszi értem a két kezét és Istenhez küldi áldáskérő szavait. Milyen simogató, ha ma reggel tudom, hogy Valaki még a világ megalapítása előtt imába foglalta a nevemet. És milyen jó az, ha alkalmanként én vagyok az a kéz, amit összekulcsolnak mások boldogságáért.

Mondd el ma a bajodat a másiknak. Ne szégyellj segítséget kérni. Nem szégyen, ha te nem vagy egy mintakeresztény, és nem vagy 100%-s bűntelen. Ha te nem tudsz minden embernek bizonyságot tenni...ne szégyelld, hogy pont a te evangelizációs programodra senki nem jön el. Nem a te hibád. Isten majd aggódik a saját dolgaiért. Te csak tedd meg, amit tenned kell. Imádkozz!

Egymásért vagyunk a világon, és nem csak azért, hogy házakat építsünk, bankszámlákat nyissunk és másoknál sikeresebbek legyünk. Hallgass meg ma valakit, mert a gyógyulása lehet pontosan akkor kezdődik el, amikor veled beszélget. Nyújtsd ki a kezed mások felé, mert hatalmas erő rejlik benne. Engedd, hogy ma Isten megfoghassa a kezedet egy ugyanolyan gyenge ember kezén keresztül mint, amilyen te is vagy. Mert csak akkor vagy igazán erős, ha Valakinek erősen fogod a kezét... Kinek a keze is nyugszik ma reggel a válladon?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet