Gyógyít és vigasztal az Úr

Útjait láttam, és meggyógyítom őt; vezetem őt, és vigasztalást nyújtok néki és gyászolóinak, Megteremtem ajkaikon a hálának gyümölcsét. Békesség, békesség a messze és közel valóknak, így szól az Úr; én meggyógyítom őt!

Milyen reményteljes cím: Gyógyít és vigasztal az Úr és milyen bátorító ígéret, hogy Isten látva nyomorúságunkat, jön és megszabadít a nyavalyáinktól és vigaszt nyújt a veszteségeink elhordozásában. Nincs olyan ember, aki ne fogadná szívesen az ilyen segítséget. Vagy mégis van? Hogyan? Miért?

Nemrég a szobatigrisünk az egyik első mancsát felemelve, furcsán, bicegve jött ment a lakásban. Látszott, hogy valami nincs rendben, ám mikor meg akartuk fogni, hogy megnézzük, rendre elfutott, bebújt az asztal, meg a székek alá. Végül, mégis sikerült elkapni, de ahogy a lábához értünk vinnyogva próbálta elhúzni. Pedig próbáltuk megnyugtatni, azt ismételgetve, hogy mi csak jót akarunk, mi csak meg akarunk gyógyítani, de hiába.

Miért? Mert amilyen jó dolog a gyógyulás, legalább annyira fájdalmas is. A seb is csak akkor tud behegedni, ha előtte alaposan kitisztítják, de az sokszor pokoli fájdalommal jár. Nos, a szobatigrisünkhöz hasonlóan ezért húzódozunk mi is és vonakodunk igénybe venni az Isten által felkínált segítséget, pedig tudjuk, hogy Ő csak jót akar nekünk.

Ezért a Nagy Orvos azt kérdezi ma tőlünk: Akarsz-e meggyógyulni?

Közös imánk legyen ma ez:
Hűséges és irgalmas Orvosunk! Ha fáj is, ha lemondással is jár, azt kérjük, hogy gyógyíts meg minket, hogy valóban meggyógyuljunk! Hozz teljes gyógyulást sebeinkre, melyeket bűneink okoztak! Így, Kezedbe tesszük sebes életünket és arra kérünk, hogy távolítsd el kőszívűnket és adjál nekünk új, érző és rád hallgató, benned bízó szívet! Ámen.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet