Van egy tervem!

Mert az én Atyámnak az az akarata, hogy annak, aki látja a Fiút, és hisz benne, örök élete legyen; én pedig feltámasztom azt az utolsó napon.

"Mit akar ezzel Isten? Mi ezzel az egésszel Isten terve?" Megannyi alkalommal elhangzik ez a kérdés, és általában mondunk valami maszlagot, esetleg egy "nesze semmi, fogd meg jól"-szerű mondatot. (Persze mindezt puszta jóindulatból, gondolva, hogy segít.)

Képzeld el a következőket:
Egy várandós anyuka megtudja, hogy gyermeke életen át szenvedni fog a betegségével. Mi volt Isten terve?
Egy gyermek elveszti a szüleit egy balesetben, így 18 évesen családfenntartóként fel kell nevelje két testvérét, mint egyetlen gyámjuk. Mi volt Isten terve?
Háborúban városok vesznek oda, és családok mennek tönkre. Mi volt Isten terve?
Megannyi betegség, katasztrófa, szörnyűség, baleset. Mi volt Isten terve?

Mi Isten terve? Erre a kérdésre nem válasz a maszlag. Erre a kérdésre egy jó válasz létezik: "Nem tudom, de ez biztos nem!" Isten terve nem a szenvedés. Nem akar kínozni. Istennek nem célja, hogy te vért verejtékezve egy bántalmazó kapcsolatban, családban, vagy közösségben élj. Istennek nem volt a tervében, hogy egy betegség miatt megtörj egy életre. Isten nem akarta, hogy elveszítsd a szeretteidet. Istennek nem volt soha szándékában, hogy bármi rossz történjen veled.

Isten első terve a teremtéskor az örökkévalóságig tartó harmonikus élet volt. Valójában ma is ez a terve, csak egy új módszert kellett hozzá keressen, és az nem más, mint a megváltás.

Istennek egy akarata van. Annyit akar, hogy megmentsen téged. Nem azt akarja, hogy gyötrődj, hanem azt, hogy örökké vele legyél, és boldog legyél. Semmi több. Ez ilyen egyszerű. Persze a történet bonyolultabb lett, hála az első emberpárnak, de a cél ugyanaz maradt. A bűn következménye a szenvedés, nem Isten akarata.

Legközelebb ha megkérdezed magadtól, hogy mi volt Isten terve, emlékezz! A válasz nem bonyolult: Egyszerűen csak meg akar váltani!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ezt hirdesd!

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Valaki véd!