Jézus cselekszik!

„Jézus így felelt neki: Bizony mondom neked ma, velem leszel a paradicsomban.”

Jézus halála több, mint egy ember keresztre feszítése. Több, mint egy büntetés végrehajtás és több, mint gyilkosság. Jézus kereszthalála az emberiség reményét mutatja be! Azt a reményt, amelyet Ádám és Éva felcserélt egy gyümölcsre, amelyet a történelem során megannyi ember kezelt csupán üres szóként és azt a reményt, amellyel mi is felkelünk minden reggel és amelyet néha elfelejtünk.

Jézus két másik halálraítélttel várja földi életének utolsó perceit. A pillanat legnagyobb történése, hogy a kereszt áll és a rajta függő Krisztus első szavai az Atyához szólnak és nem, nem azért imádkozik, hogy ne fájjanak a szögek okozta sebek, hanem bocsánatért fohászkodik azokért, akik szegeztették és akik szegezték. Az események sorában ott vannak a gúnyolódó, kérdőre vonó és lealacsonyító hangok. Az emberek azt hiszik, hogy Jézus azért nem száll le a keresztről, mert nincs hozzá ereje és azért nem tesz semmit, mert képtelen rá. Mekkora tévedés!

A Jézus melletti két személy egyike hasonló gúnyolódó megjegyzéseket tett, míg a jobb oldalán lévő szenvedő élete legnehezebb, legfájdalmasabb perceiben megértette élete legfontosabb „találkozását”. Az elítélt személy - aki nem is gondolta volna, hogy ekkora nyomot hagy halála a történelem folyamán -, elrontott, eljátszott életének utolsó pillanatában Jézushoz fordul, aki üdvösséget ígér neki. Mekkora ajándék! Jézus eme tettében találjuk halálának lényegét, a remény magját és a jövőnket. Üdvösséget, életet és megbocsátást adott ennek az embernek és ezzel bizonyosságot is, hogy amit Jézus mond, annak valódi cselekvés lesz az eredménye.

Jézus meghalt és feltámadt. A kereszthalál ajándéka, hogy mi is oda fordulhatunk hozzá és reményt kaphatunk a jobb életre és ez a remény nem csupán feltételezés, hanem valóság. Hiszen, ahol Jézus cselekszik, ott üdvösség van és Jézus mindannyiunk életében cselekszik!

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima