Megváltott!

De Isten kegyelméből vagyok, ami vagyok, és hozzám való kegyelme nem lett hiábavaló, sőt többet fáradoztam, mint ők mindnyájan; de nem én, hanem az Istennek velem való kegyelme.

"Mindent meg kell tennem, hogy jobb legyek!" Hányszor hangzott már el ez, vagy valami hasonló mondat egy keresztény barátod szájából, vagy talán sajátodból?! Hányszor ostorozzuk magunkat, mert nem vagyunk elég jók?! Kinek jó ez?

Én nem szeretem magamat vádolni. Persze megteszem. Nem is olyan rég, testközelből találkoztam egy szarvassal egy este, ahogy hazafele vezettem. Hála Istennek semmi komoly nem történt, csak a fenekét löktem kicsit meg az autó jobb sárvédőjével. Ettől függetlenül már másnap a szervízbe vezetett az utam, hiszen azért meggyűrte az autót. Egész éjjel azon gondolkodtam, hogy hogy tudtam volna elkerülni a bajt. Hogy tudtam volna kikerülni? Miért nem reagáltam egy másodperccel korábban? Akkor nem lett volna gond. Ilyenek vagyunk mi emberek.

Pál egy másik utat mutat nekünk. Az vagyok aki és ami vagyok, Isten kegyelméből! Igen, lehetnek hiányosságaim. Sőt! Biztos, hogy vannak. Lehet, hogy vannak olyan területek, amikben hibázok. A múltam kifogásolható. Tettem olyan dolgokat, amikre nem vagyok büszke. Mindezek ellenére a kegyelem számomra is kegyelem. Engem is azzá tesz, mint bárki mást: Megváltottá!

Bármennyire úgy érzed, hogy az élet lenyom, és a béka feneke alá kerülsz, tudd, hogy Isten kegyelme megváltott! Bármennyire is mardos az önvád, a fájdalom, hogy hibáztál, tudd, hogy Isten kegyelme mindezt félre tolta az utadból, hogy a múltad már ne álljon az utadba! Bármekkora terhet is cipelsz, ugyanolyan "bűnös" vagy, mint Pál, aki azt mondja, hogy mindez már nem számít, mert a kegyelem véget vetett ennek.

Hagyd, hogy ne a hibáid mondják meg, hogy ki vagy! Hagyd, hogy Isten mondja meg, hogy ki vagy! Ő pedig azt mondja: Megváltott vagy!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima