Ne félj tőle!

„A reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adott Szentlélek által.”

Római levél 5.fejezet 5.vers

A remény hal meg utoljára.” – ismerős a mondás? Talán összeszámolni is nehéz lenne, hogy hányszor hallottuk vagy mi magunk vigasztaltunk a fenti néhány szóval. Azon kívül, hogy népszerű mondás, még egy fontos aspektust meg kell említeni: általában a reménytelennek tűnő helyzetben, majdnem utoljára bátorítunk ezzel a mondattal. Elvétve lehet csak olyan beszélgetést tapasztalni, ahol azzal indítanak, hogy reménykedjünk. Vajon mit mond a reménységről a Biblia? Mit üzen Isten a reménnyel kapcsolatban?

Egy nehéz – reménytelennek tűnő – helyzetben minden bizonnyal a legnehezebb dolog remélni. Ha reménykedünk, valami olyanba fektetünk pozitív energiát, jó gondolatot, érzéseket, elképzeléseket, amelyet bár még nem látunk, de szívünk egészét áthatja a vágy, hogy megtapasztaljuk, megérezzük és a magunkénak tudhassuk. Veszélyes dolog ez, nem? Hiszen valami olyat táplálunk, ami gyakorlatilag csak a fejünkben létezik. A Biblia viszont egészen másként tanít bennünket.

Pál egy kicsivel később úgy írja levelében, hogy „a reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel, hogy bővölködjetek a reménységben a Szentlélek ereje által.(Róm.15:13). A reménység nem egy ördögtől való dolog, ami elveszi a reális gondolatok helyét és tévképzeteket állít. Épp ellenkezőleg! Az a reménység, amely egyfajta meggyőződés is és amelyet Isten helyez a szívünkre, sokkal több, mint hinnénk. Az Úr hitet, örömet és békességet ad, hogy reménykedni tudjunk, mivel Ő pontosan tudja, hogy a remény gyakran életmentő és valóban nagy szükség van rá.

A remény nem más, mint kiút egy labirintusból, egy mentőmellény a tengerbe zuhant embernek, világosság a sötétségben, hit az Isten vezetésében! Ha most gyengének érzed magad és reménytelen helyzetben vagy, erősítsd magadban az ígéretet, hogy a reménység nem szégyenít meg, ellenkezőleg, tovább lendít és talpra állít!

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima